Digitaliserad revision kräver smarta verktyg
Hem IT-Finans Trender Digitaliserad revision kräver nu smarta verktyg

Digitaliserad revision kräver nu smarta verktyg

Publicerat av: Redaktionen

Nästa år, 2023, fyller FAR 100 år!

Ett sådant jubileum ger oss anledning att såväl se tillbaka på det som varit, som att reflektera över vilka förändringar som väntar i framtiden.

Den här bloggen tar sikte på ett område som med säkerhet kommer förändras – digitaliseringens påverkan på revision.
Digitaliserad revision kräver smarta verktyg

Sara Lissdaniels, auktoriserad revisor på FAR, gör en framtidsspaning om digitalisering och revision i FAR-bloggen.

Revisorns professionella skepticism och bedömningar har alltid utgjort kärnan i yrkesrollen, men vägen fram till revisionsberättelsen har kantats av ett ökat antal formkrav, men också av allt fler digitala hjälpmedel.

Digitalisering är ett väl utforskat område. Jag har gjort en liten framtidsspaning och då tagit del av bland annat avhandlingar och studentuppsatser, Revisorsinspektionens tematillsyn och material från IAASB:s Technical Working group.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>