Digitala lägenhetslås i begagnat bestånd

I maj 2019 installerades det första digitala lägenhetslåset i Mjällby på Kyrkvägen 7.

Digitala lägenhetslås i begagnat bestånd 1
Johan Braw, vd Sölvesborgshem

Den första kunden som fick digitalt lägenhetslås i begagnad fastighet var Therese Bengtsson. Hon har nu använt det i ungefär två månader. ”Det fungerar smidigt, och känns mycket säkrare”, säger hon.

Sölvesborgshem strävar efter att erbjuda digitala lägenhetslås i alla fastigheter som har skalskydd, och under hösten 2019 kommer det installeras skalskydd även i delar av vårt begagnade bestånd. Enligt en överenskommelse med Hyresgästföreningen Sydost innebär ett digitalt lägenhetslås en hyreshöjning på 99-101 kr/månad. Vid omflyttning kommer digitalt lägenhetslås monteras oavsett, och om den nya hyresgästen inte önskar detta kommer personen få en månad på sig att byta tillbaka till ett gammalt lås och få motsvarande avdrag på hyran.

Extra roligt är det att Sölvesborgshem kanske är först i landet med att uppgradera begagnade fastigheter på detta sätt med vd Johan Braw, ordförande i allmännyttans digitala vd-råd, i spetsen! ”Vi har en bra affärsmodell och tekniken är genomförbar till rimliga kostnader redan idag – och kunderna verkar vilja gilla den.” säger vd Johan Braw.