Digitala inlämningar har nu ökat med 30 procent jämfört med 2021
Hem Teknik Digitala inlämningar har nu ökat med 30 procent jämfört med 2021

Digitala inlämningar har nu ökat med 30 procent jämfört med 2021

Publicerat av: Redaktionen

Bolagsverkets siffror visar på en tydlig ökning för digitala inlämningar av årsredovisningar då de fram tills sista maj fått in 101 361 årsredovisningar digitalt, en ökning med drygt 30 procent jämfört med samma period förra året.

Detta visar siffror som Visma Spcs tagit fram från Bolagsverket.

– Även vi ser en ökning på 30,5 procent för digitala inlämningar av årsredovisningar från våra kunder, jämfört med samma period 2021. Att få fler företagare att lämna in sin årsredovisning digitalt och att använda digital signering för underskrift är ett viktigt och enkelt sätt för företagen att arbeta mer hållbart. Det förenklar hanteringen, sparar väldigt mycket tid, är ekonomiskt och ökar säkerheten kring inlämningen. Därför är det något som vi hela tiden aktivt arbetar med tillsammans med våra kunder, säger Henrik Andrén, Product Owner, Visma Spcs.

Digitala inlämningar har nu ökat med 30 procent jämfört med 2021Att lämna in årsredovisningen digitalt har varit möjligt för aktiebolag som följer regelverken K2 och K3 sedan 2018. Bolagsverket har även sedan tidigare lämnat in en hemställan om obligatorisk digital inlämning av årsredovisningar, den utreds just nu och promemorian samt besked väntas den 22 december.

För att bli ännu mer effektiva vore det önskvärt att hela kedjan blir digital, det vill säga att årsredovisningen även skrivs under digitalt.

Därför har nu Visma Spcs integrerat digital signering, Visma Sign, i samtliga produkter som hanterar årsredovisningsprocessen. Detta för att uppmuntra fler företag att välja digital inlämning och signering av årsredovisningen.

– Digital signering sparar mängder av tid och är ett ekonomiskt och hållbart alternativ för Sveriges företagare, inte bara vid signering av årsredovisningar, utan även vid alla tillfällen då det krävs en signatur som vid t.ex. avtal och offerter. Företagare slipper ta hänsyn till gles postgång, kostnad för frimärke och kuvert samtidigt som man bidrar till en mindre miljöpåverkan eftersom man minskar transporter ute på vägarna, säger Henrik Andrén.

Visma Sign lanserades i Sverige 2019 och är nu även integrerad i Visma Bokslut, Visma Skatt & Bokslut Pro och årsredovisningsdelen i Visma eEkonomi. Läs mer om Visma Sign: Visma Sign

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>