Hem Nyheter Digidel tilldelas medel för ökad digital delaktighet

Digidel tilldelas medel för ökad digital delaktighet

Publicerat av: Redaktionen

– Digitaliseringen av tjänster och samhällsservice ökar. Det är i grunden bra, men vi måste se till att alla ges möjlighet att vara en del av utvecklingen.

Digidel tilldelas medel för ökad digital delaktighet 2

Anders Ygeman, digitaliseringsminister.

– Därför skjuter vi nu till medel till Digidel-nätverket, som har en viktig funktion i det arbetet, säger digitaliseringsminister Anders Ygeman.

Digidel-nätverket samordnas av föreningen Sambruk i Sverige och samlar aktörer från hela samhällslivet: bibliotek, folkhögskolor, ideella föreningar, funktionshinderorganisationer såsom Handikappförbunden och SeniorNet, SKL, IT- och Telekomföretagen, lärcentra, myndigheter, Sambruk i Sverige och studieförbund.

Genom samverkan och delad kunskap arbetar Digidel-nätverket för att öka den digitala delaktigheten och tillgängligheten till digitala tjänster i Sverige. Digidel-nätverket har sedan flera år tillbaka även arrangerat kampanjer såsom Get Online Week och Medborgarveckan som syftar till att få fler personer att använda internet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>