Hem TeknikMoln tjänster Deutsche Bank och HCL Technologies digitaliserar check-hantering med molnbaserad plattform

Deutsche Bank och HCL Technologies digitaliserar check-hantering med molnbaserad plattform

Publicerat av: Redaktionen

Deutsche Bank och det globala teknologiföretaget HCL Technologies (HCL), har ingått ett strategiskt partnerskap utformat för att transformera bankens globala processer kring check-hantering.

Deutsche Bank och HCL Technologies digitaliserar check-hantering med molnbaserad plattform 3Inom ramen för partnerskapet ska HCL bygga en molnbaserad, digital och skalbar plattform för bankens bearbetning av check-relaterade processer. Den nya plattformen ska driftsättas under 2019.

Den nya molnbaserade IT-plattformen ska göra det möjligt för Deutsche Bank att minska komplexiteten av sin IT-miljö, minska kostnader och effektivisera processer relaterade kring check-hantering. Dessutom ska banken med hjälp av avancerad data analytics göra det möjligt för sina företagskunder och institutionella kunder att använda data som genereras av plattformen till att hantera affärsflöden och rörelsekapital på ett mer effektivt sätt.

–  Även om checkar fortfarande används mycket runt om i världen, sjunker volymerna totalt sett, samtidigt som själva hanteringen fortfarande till stor del sker manuellt, säger Shahrokh Moinian, Global Head of Cash Products, Global Transaction Banking på Deutsche Bank. Samarbetet med HCL är ett exempel på hur vi jobbar proaktivt med kundens behov och förändrad marknadsdynamik. När användningen av en produkt minskar är det samtidigt en möjlighet att ge våra kunder värde genom innovation där vi att skapar digitala lösningar på utmaningen.

– Detta är en viktigt milstolpe i HCL:s mångåriga partnerskap med Deutsche Bank, säger Rahul Singh, President, Financial Services och HCL Technologies. Banker inför allt fler digitala lösningar men just check-hanteringen är till stor del fortfarande pappersbaserad. HCL kommer att bygga en digital och molnbaserad plattform som gör att Deutsche Bank och andra banker kan effektivisera detta.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>