Den ledande franska fastighetsutvecklaren Bouygues Immobilier ingår partnerskap med AI-bolaget Spacemaker

Nathalie Watine, Chef Digital Transformation på Bouygues Immobilier, och Håvard Haukeland, medgrundare och VD för Spacemaker, har signerat ett partneravtal.

Den ledande franska fastighetsutvecklaren Bouygues Immobilier ingår partnerskap med AI-bolaget Spacemaker 1
Håvard Haukeland, co-founder and CEO of Spacemaker, Pascal Minault, President of Bouygues Immobilier and Nathalie Watine, Bouygues Immobilier’s Executive Director for Digital Transformation

Genom att ingå partnerskap med Bouygues Immobilier, en av Europas ledande fastighetsutvecklare, lanserar Spacemaker nu sin revolutionerande AI-baserade teknologi på den franska marknaden. Dagens avtal är det första i Spacemakers ”frontier programme” – ett program som är designat för etablering på nya marknader, där utvalda fastighetsutvecklare får vara först på sin marknad med att få tillgång till AI-plattformen.

Spacemaker ger utvecklingsteam möjlighet att maximera potentialen på en fastighet genom snabb generering, analys och utvärdering av optimal design baserad på fysisk data, krav och preferenser. Plattformen använder AI för att drastiskt förbättra beslutstöd och samarbete inom fastighetsutveckling.

Att använda AI i fastighetsutveckling har många fördelar som kan leda till mer hållbara sätt att planera våra städer och samhällen: Vi kan identifiera betydande förbättringspotential på fastigheter och maximera boendekvaliteter vid bostadsutveckling (t.ex. dagsljus, solljus, utsikt, kvalitet på uteplatser, buller), samtidigt som vi kan introducera välbehövlig optimering och effektivisering inom själva processen för utveckling av fastigheter.

Med utgångspunkt i sin policy gällande digital transformation, kommer Bouygues Immobilier använda Spacemakers teknologi på sex av sina stora projekt, inklusive Charenton-Bercy-distriktet.

“Spacemakers mission är att bidra till byggandet av bättre och mer hållbara städer med hjälp av AI. Efter en framgångsrik lansering av vår plattform i Norden, är vi nu stolta över att arbeta med en av Frankrikes ledande och mest nytänkande utvecklare,” förklarar Håvard Haukeland, Spacemakers medgrundare och VD.

“Jag ser fram emot partnerskapet med Spacemaker, som är ett perfekt exempel på Bouygues strategi för innovation och digitalisering,” säger Pascal Minault, VD & ordförande för Bouygues Immobilier.