Nu ska Sveriges främsta entreprenör utses
Hem Event Den 9 mars koras Sveriges främsta entreprenör vid den nationella finalen av EY Entrepreneur Of The Year

Den 9 mars koras Sveriges främsta entreprenör vid den nationella finalen av EY Entrepreneur Of The Year

Publicerat av: Redaktionen

Den 9 mars koras Sveriges främsta entreprenör vid den nationella finalen av EY Entrepreneur Of The Year.

Entreprenörer från hela landet tävlar om titeln i den 26:e upplagan av tävlingen i Sverige och vinnaren blir Sveriges representant i världsfinalen i Monaco.

Under galan i Stockholms stadshus prisas även Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott och Bästa internationella tillväxt och Årets sociala entreprenör.

Efter en omfattande nomineringsprocess och sex regionala finaler under hösten är det nu dags att utse Sveriges främsta entreprenör i Blå hallen i Stockholms stadshus. Moderatorparet för galakvällen är Julia Bendelin, entreprenör och föreläsare, samt Kodjo Akolor, programledare i radio och TV, skådespelare och komiker. Vinnaren får representera Sverige vid den internationella finalen EY World Entrepreneur Of The Year i Monaco i juni.

Nu ska Sveriges främsta entreprenör utses– Äntligen är det dags för den nationella finalen! Årets framgångsrika finalister kommer från en rad olika branscher, från kemikalier och fastigheter till skidresorter och techbolag. Samt bolag som tillverkar solceller och bolag som skapar hållbar energi genom nästa generations batterier. Och det börjar bli på tiden att Sverige får fram en global vinnare. Det blir en spännande final i stadshuset där vi får ta del av inspirerande entreprenörsresor och det kommer bjudas på underhållning av yppersta klass, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige.

En nyhet i årets upplaga av EY Entrepreneur Of The Year är samarbetet med den ideella organisationen Hand in Hand Sweden. Samarbetet grundar sig i en gemensam tro på entreprenörskapet som en avgörande kraft för att stärka individer och samhällen. Målsättningen med samarbetet är att ytterligare lyfta dagens och morgondagens entreprenörer.

Entreprenörer inom olika kategorier prisas

Förutom huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott och Årets manliga stjärnskott, samt Bästa internationella tillväxt.

Under finalen kommer dessutom hedersutmärkelsen Årets sociala entreprenör att delas ut. Utmärkelsen Årets sociala entreprenör delas ut för tredje året i Sverige och går till en entreprenör som grundat ett företag vars kärnverksamhet bidrar till att skapa ett bättre samhälle.

Extern oberoende jury utser Sveriges mest framgångsrika entreprenörer

Sveriges främsta entreprenör utses av en nationell, oberoende jury som består av nyckelpersoner inom näringslivet samt entreprenörer som tidigare har mottagit utmärkelsen. Juryn granskar finalisterna utifrån tävlingens sex kategorier. Juryn leds av Günther Mårder, vd för Företagarna.

Årets nationella jury har tre nya medlemmar; entreprenören och den förre FIFA-domaren Jonas Eriksson, Claes Dinkelspiel, grundare och styrelseordförande i Nordnet samt Thomas Karlsson, ägare av Gekås Ullared. Övriga jurymedlemmar är Lena Olving, som utsågs till Sveriges mäktigaste kvinna i näringslivet år 2010, Maria A Grimaldi, executive advisor, board professional och investerare, Lisa Rejler, styrelseledamot på Rejlers och vinnare av EY Family Business Award 2017, Pär Svärdson, vd och grundare av Apotea och vinnare av EY Entrepreneur Of The Year 2019

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>