Debricked reser 18 miljoner från bla. Luminar och Brightly

Totalt tar bolaget in 18 miljoner sek från riskkapitalbolagen Luminar Ventures och Brightly Ventures samt nuvarande ägare.

Debricked reser 18 miljoner från bla. Luminar och Brightly 1
Debrickeds team tar social distansering på största allvar.

Sedan tidigare har man i ägargruppen en rad erfarna affärsänglar och investerare såsom Simon Josefsson (fd. Yubico), Niclas Mollin (fd InRiver) och de institutionella investerarna Almi Invest och LU Holding (Lunds universitets investmentbolag).

”Debricked har en väldigt relevant lösning som ökar säkerhet och sparar tid, vi tycker det är spännande att teamet ligger så i framkant i sin industri”, säger Katja Bergman, Partner på Brightly Ventures.

Debricked har utvecklat en produkt som hanterar sårbarheter i öppen källkod. Med hjälp av maskininlärning har man lyckats automatisera hela processen att identifiera och lösa sårbarheter i den öppna källkod Debrickeds kunder använder. Genom att analysera koden i ett tidigt skede hjälper produkten utvecklare att bygga mjukvara som är säker från grunden.

”Vi märker att företag ofta har bra koll på den kod de själva utvecklar, men sämre koll på den öppna källkod de importerar”, säger Daniel Wisenhoff, medgrundare och VD för Debricked.

Öppen källkod är programvara vars källkod är publik och fri för alla att modifiera och använda i sina egna produkter. ”Öppen källkod är som färdiga byggstenar som kan användas om och om igen. Det gör att mjukvaruutveckling kan ske snabbare än innan”, säger Daniel, VD. Användningen av öppen källkod har de senaste åren ökat dramatiskt. Men, öppenheten medför även vissa säkerhetsrisker. ”I och med att koden är publik är alla sårbarheter det också, vilket gör att din mjukvaras säkerhetsbrister är synliga för alla”, fortsätter Daniel. Det är där vi kommer in i bilden!

Med kunder som nätdoktorn Kry, Volvo Car Retail Solutions, och börsnoterade säkerhetsföretaget Advenica hoppas Debricked att kunna fortsätta nå framgångar såväl på hemmaplan som på en global marknad. ”Vi har sett att behovet för en tjänst som Debrickeds stadigt ökar”, säger Magnus Bergman, Partner på Luminar Ventures.