Debetkort: ett kreditkort för dig med betalningsanmärkning
Hem IT-Finans TrenderBetalningslösning Debetkort: ett kreditkort för dig med betalningsanmärkning

Debetkort: ett kreditkort för dig med betalningsanmärkning

Publicerat av: Redaktionen

Man uppskattar att cirka en halv miljon svenskar idag har en betalningsanmärkning och således har svårigheter att beviljas lån och krediter.

För alla dessa människor finns det stora fördelar med att istället ansöka om ett debetkort och på så sätt få finansiella förmåner såsom budgetöversikt, kontroll över utgifter och till och med cashbacks.

Vad är ett debetkort?

Ett debetkort – också kallat betalkort – är ett kort som fungerar lite som en kombination av ett kreditkort och ett vanligt bankkort. På bästakreditkortet.se har man skapat en av de mest kompletta guiderna till debetkort på den svenska marknaden. Där kan man läsa om fördelarna och förmånerna som debetkort erbjuder samt få en överblick över de bästa debetkorten på marknaden.

För att sammanfatta den guiden är ett betalkort som du själv för över de pengar du vill använda till. Du får med andra ord INTE tillgång till ett kreditutrymme och eftersom du inte har en kredit kan du ansöka om debetkort även med en betalningsanmärkning. De bästa debetkorten har dessutom tillhörande appar med funktioner som hjälper dig få koll på din ekonomi, såsom spenderingsgränser och budgetöversikt samt förmåner som cashbacks.

Använd ett debetkort till att få ordning på ekonomin

Som sagt kan du med fördel använda ett debetkort till att få kontroll över din ekonomiska situation. Genom att sätta en budget i den tillhörande appen och endast föra över så mycket pengar som du behöver kan du se till att inte spendera mer än du har råd med. Med appen kan du sen sätta upp ekonomiska mål och få fullständig insikt i hur och var du spenderar dina pengar. På så sätt blir det mycket lättare att dra in på onödiga utgifter och kostnader.

I sin tur kan detta hjälpa dig till att snabbare betala tillbaka din skuld, bli av med din betalningsanmärkning och göra dig tillgänglig för kreditkort, lån och andra finansiella tjänster igen

Topp 3 debetkort just nu
P.F.C
Debetkort: ett kreditkort för dig med betalningsanmärkning

Betala enkelt med ett debetkort

P.F.C är en förkortning av Personal Finance Co. som är ett svenskt fintechbolag. Företaget erbjuder två olika debetkort: P.F.C Mastercard som är gratis och P.F.C Premium som du betalar en mindre avgift för och därmed får tillgång till flera funktioner.

Korten är Mastercard som kan användas i fysiska butiker och online, dessutom är kortet kopplat till Swish och Bank-ID.

Lunar

Lunar är ett dansk fintechbolag som idag har 200 000 kunder och som erbjuder tre olika kort varav ett är gratis och två har en årsavgift. I likhet med P.F.C är Lunar-kortet kopplat till en app där du styr i spakarna över din ekonomi och hur mycket pengar du spenderar. Väljer du ett av premiumkorten slipper du bland annat växlingsavgifter och avgifter när du använder kortet utomlands.

Ditt kort och din app kan kopplas till Google Pay, Apple Pay och Swish för att ytterligare underlätta för dig.

Rocker

Rocker gick tidigare under namnet Bynk och har länge varit en av de ledande aktörerna inom debetkort i Sverige. Förutom finansiella kontroll och ett kort som du kan använda över hela världen – online och fysiskt – erbjuder Rocker-kortet cashbacks på utvalda butiker och utgifter. Således ger Rocker mer fördelar än bara ekonomisk översikt.

Tillsammans med Blocket har Rocker också lanserat Blocketbetalning som är ett nytt transaktionssystem som gör transaktioner mellan privatpersoner säkrare än någonsin.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>