Hem Nyheter De utsågs till Svealands främsta entreprenörer

De utsågs till Svealands främsta entreprenörer

Publicerat av: Redaktionen

Under tisdagskvällen utsågs Lars Johansson, Mats Hedlund & Anders Wall, Dormy Golf & Fashion AB, till Svealands främsta entreprenörer i EY:s utmärkelse EY Entrepreneur Of The Year.

De utsågs till Svealands främsta entreprenörer 2

De utsågs till Svealands främsta entreprenörer

Under kvällen utnämndes även Ann Nyström, Viaduct AB, till ”Årets kvinnliga stjärnskott” och Daniel Erlandsson, Din ELON butik AB tog hem priset som ”Årets manliga stjärnskott”. Martin Nilsson och Peter Fagrell, Alfa Group Holding AB, mottog priset för ”Bästa internationella tillväxt”.

Entreprenörstrion Lars Johansson, Mats Hedlund & Anders Wall har gjort en imponerande resa med Dormy Golf & Fashion AB; från en liten butik på 32 kvadratmeter i Örebro till elva golfvaruhus, en outlet och e-handel. Idag är Dormy Sveriges ledande återförsäljare av golfutrustning och -kläder.

– Lars, Mats och Anders är mycket värdiga vinnare av årets utmärkelse. Ambitionsnivån är skyhög och med örat mot rälsen har de lyckats omfamna den digitala utvecklingen på ett superbt sätt. Nu har de riktat blickarna utomlands och målsättningen är att bli kontinentens största golfhandlare. I min bok har de alla möjligheter att lyckas, säger juryordförande Linda Take.

Den oberoende jury som korade vinnarna i region Svealand utsågs av en extern oberoende jury som består av juryordförande Linda Take, Mericon Sverige AB, Pauline Grindvall, My Perfect Day AB, Fredrik Stenman, Inkubera, Fredric Jansson, Butikskonsult Kumla AB, Camilla Carlgren Berg, Paloma AB, Louise Sköld, HT Hairextensions AB och Gerald Engström, SystemAir AB.

Juryns motivering löd:
Årets pris går till ett entreprenörskap som präglas av passion, nyfikenhet och drive. Målsättningen är tydlig – att bli störst i Europa. Och med ytterligare några vassa inspel kan det snart vara deras tour att stå överst på pallen. Med en affärsmodell som utgår från kundupplevelsen – oavsett om den upplevelsen sker i butik, på nätet eller på green – vi pratar utspel, närspel, särspel och varför inte hole in one!

Fler framgångsrika entreprenörer prisades under kvällen
Under den digitala regionfinalen delades även tre kategoripriser ut. Utmärkelsen ”Årets kvinnliga stjärnskott” gick till Ann Nyström, Viaduct AB, som erbjuder elektroniska affärstjänster. Daniel Erlandsson från vitvarukedjan Din ELON Butik AB utsågs till ”Årets manliga stjärnskott” och SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt” tilldelades Martin Nilsson och Peter Fagrell från Alfa Group Holding AB, leverantörer av skyltar och fasadsystem.

Finalen för region Svealand var den andra av totalt sex finaler som genomförs i Sverige under november. Samtliga vinnare från Svealand kommer att ställas mot vinnarna från de övriga fem regionfinalerna när den stora Sverigefinalen går av stapeln i Stockholms stadshus den 29 januari 2021. Den nationella vinnaren av huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year representerar sedan Sverige i världsfinalen i juni, där entreprenörer från cirka 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

– Vi lyckades återigen ställa ett mycket starkt finalfält på benen, och jag vet att juryn hade fullt sjå med att utse årets vinnare. Samtliga pristagare är väl värda sina utmärkelser, och jag är helt säker på att de kommer ha stora möjligheter i den nationella finalen, säger Martine Kahlin, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Svealand.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>