De slåss om att bli Stockholms främsta entreprenör

Onsdagen den 14 november har entreprenörer från tio företag chansen att bli hela Stockholms främsta entreprenör då regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year avgörs i Nacka.

De slåss om att bli Stockholms främsta entreprenör 1Bland finalisterna som gör upp om titeln finns Isabella Löwengrip & Pingis Hadenius, Löwengrip Beauty AB, Anders Nordquist, Arvid Nordquists Handelsaktiebolag och Henrik Tjernberg, Micro Systemation AB.

Efter en omfattande nominerings- och urvalsprocess är det nu dags för regionfinaler i den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser. I Stockholmsfinalen, som går av stapeln den 14 november på Elite Marina Hotel i Nacka, tampas entreprenörer från tio framgångsrika företag om att vinna den ärofyllda titeln och en plats i den nationella finalen:

– Det är oerhört kul att få presentera årets finalister i Stockholmsregionen. Precis som föregående år har vi en skara innovativa och drivna entreprenörer, som alla verkligen förtjänar sin plats i finalen. Årets finalfält är verksamma inom en rad olika branscher, men det som de har gemensamt, förutom den starka entreprenörsandan, är att samtliga arbetar systematiskt och målmedvetet med hållbarhet. Det är också mycket glädjande att vi har så starka förebilder, som exempelvis Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius, som gör upp om titeln Stockholms främsta entreprenör. I år är 40 procent av finalisterna kvinnliga entreprenörer och förhoppningen är att ännu fler unga kvinnor ser möjligheterna med att starta och driva eget, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Stockholm.

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige.

Förutom huvudpriset ”EY Entrepreneur Of The Year” utses även vinnare i kategorierna ”Årets kvinnliga stjärnskott” och ”Årets manliga stjärnskott”. Huvudsponsorn SEB delar ut specialpriset ”Bästa internationella tillväxt”. Vinnarna i de sex regionfinalerna möts den 31 januari i den nationella finalen i Stockholms stadshus. Den nationella vinnaren får sedan representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

Vinnarna i region Stockholm utses av en extern oberoende jury som består av juryordförande Thomas EK (grundare OBH Nordica), Carin Holmquist (Handelshögskolan, professor entreprenörskap), Charles ”Challe” Berglund (entreprenör och investerare), Kristina Lindhe (grundare The Lexington Company AB), Patrik Andersson (Serneke, entreprenör och investerare) och Saeid Esmaeilzadeh (Ph.D., entreprenör och medgrundare av Serendipity Group samt regionvinnare av EY Entrepreneur Of The Year 2017).