De kan utses till södra Sveriges främsta entreprenör

Måndagen den 12 november har entreprenörer från tio företag chansen att bli Sydsveriges främsta entreprenör när regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year avgörs i Malmö.

De kan utses till södra Sveriges främsta entreprenör 1Bland finalisterna som gör upp om titeln och en plats i den nationella finalen i januari finns entreprenörerna bakom Aim Apparel, Maria Nila och BLS Industries.

Efter en omfattande nominerings- och urvalsprocess är det nu dags för regionfinaler i den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser. I region Syds final, som går av stapeln den 12 november i Malmö, kämpar entreprenörer från tio framgångsrika företag om att vinna den ärofyllda titeln och en plats i den nationella finalen:

– Likt förra året har vi ett oerhört starkt finalfält i region Syd. En rådande trend bland årets finalister är att de lägger ett stort fokus på hållbarhet inom sina respektive branscher, det gäller allt ifrån veganska hårprodukter och äggproduktion till bolag inom cirkulär ekonomi. Det är även extra glädjande att vi ser ännu fler inspirerande unga entreprenörer bland finalisterna. Vår förhoppning är att deras framgångsrika entreprenörskap kan inspirera ännu fler att satsa på sin dröm och bli entreprenör, säger Stefan Dahlin, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Syd.

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige.

Förutom huvudpriset ”EY Entrepreneur Of The Year” utses även vinnare i kategorierna ”Årets kvinnliga stjärnskott” och ”Årets manliga stjärnskott”. Huvudsponsorn SEB delar ut specialpriset ”Bästa internationella tillväxt”. Vinnarna i de sex regionfinalerna möts den 31 januari i den nationella finalen i Stockholms stadshus. Den nationella vinnaren får sedan representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

Vinnarna i region Syd utses av en extern oberoende jury som består av juryordförande Mia Rolf( Ideon Science Park), Peter Areskog (Areco Steel), Elisabeth Brevenson (Brakeson), Eva Ohlstenius (Hawkgate), Gull-Britt Jonansson (Finja Betong), Per Hidénius (Hypergene AB), Göran Hellström (Navet) och Alexander Wachtmeister Da Silva (Telavox).