Första nio hålen klara när Haninge Golfklubb bygger om för framtiden
Hem Livstil De första nio hålen klara när Haninge Golfklubb bygger om för framtiden

De första nio hålen klara när Haninge Golfklubb bygger om för framtiden

Publicerat av: Redaktionen

– Beslutet styrelsen tog 2020, att bygga om den 37 år gamla banan är ett steg i rätt riktning för att kunna närma sig vår vision.

– Att bli Stockholms mest attraktiva och inkluderande golfklubb med banor i toppskick, säger Ragnar Unge, ordförande i Haninge GK.

– De första nio hålen som nu är färdiga för spel är helt magiska. Vi ser fram emot att de kommande nio hål som börjar byggas om nu i augusti blir lika bra. Vårt mål är att banans kvalitet kommer att bli så bra att vi kan arrangera en Europatourtävling i framtiden, fortsätter han.

Christian Lundin, som bland annat har designat Österåker GKs nya bana Öster by Stenson, står för designen av Haninge GKs nya artonhålsbana.

Första nio hålen klara när Haninge Golfklubb bygger om för framtiden

Hål 12 par 3 Haninge Golfklubb

– Haninge GKs slottsmiljö och vackra natur gav mig inspiration till att rita en bana som utmanar men också ger trevliga spelmöjligheter för alla typer av golfare oavsett handicap, säger Christian.

Karaktären på banan blir en blandning av hed- och skogsmiljö med vackra stenpalissader vid vattendragen och bunkrar med organiska former. Utformningen av greener och klippningen av fairways kommer att framhäva banans konturer på ett smakfullt sätt.

Banan kommer att ramas in med en vajande svingelruff som blir gyllene till färgen när den är som vackrast under sommaren och tidig höst.

– Vid alla hål kan spelaren välja mellan att spela från fem nybyggda tees som ger olika längder på hålen, fortsätter Christian Lundin. Jag har medvetet kortat ner röd tee med drygt tusen meter för att spelaren ska kunna känna att det är möjligt att nå in på rätt antal slag.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>