De är Handelshögskolans nya inkubatorbolag

Handelshögskolans i Stockholm företagsinkubator SSE Business Lab tar nu in fyra nya spännande bolag.

SSE Business Lab är Handelshögskolans inkubatorverksamhet och är en av få företagsinkubatorer i Europa som har huserat en unicorn, dvs. ett uppstartsföretag värderat till mer än 1 miljard USD. Sedan starten 2001 har totalt 170 bolag gått igenom inkubatorprogrammet som idag huserar totalt 20 bolag. Nu antas fyra nya bolag till programmet; Maison Fortunée, NewGlue, VOI Technology och Washaway.

I SSE Business Labs namnkunniga antagningskommitté, som avgör vilka företag som antas till inkubatorn, sitter Sebastian Siemiatkowski, Katarina Martinson, Cristina Stenbeck, Sebastian Knutsson, Mikael Schiller och Lars Strannegård.

– SSE Business Lab har gjort en resa från att vara en plats för studenter på Handels att utforska nya idéer, till en hub där studenter sitter sida vid sida med serieentreprenörer och alumner som har många års arbetslivserfarenhet bakom sig, säger Julia Delin, tf vd för SSE Business Lab. Jag är stolt över att välkomna våra nya bolag till SSE Business Lab. De står för precis den typ av nytänkande och kreativitet som vi vill främja och vi ser fram emot att stödja dem på deras framtida tillväxtresor.

SSE Business Labs primära målgrupp är Handelshögskolans alumner som drivit företag tidigare eller arbetat i några år. Även ett antal studenter klarar de höga krav och det tempo som krävs för att platsa i inkubatorn. SSE Business Lab erbjuder dessa entreprenörer en bra plats att arbeta på, tjänster från partnerföretag som Vinge, Deloitte och JKL, samt kopplar ihop entreprenörerna med rådgivare, investerare och talanger som finns i nätverket till SSE Business Lab.

– Entreprenörskap är en av hörnpelarna för Handelshögskolan och därför är SSE Business Lab fundamentalt viktigt. SSE Business Lab finns till för entreprenörer med anknytning till Handelshögskolan under hela livet. Handelsalumner som startar företag som tex. Klarna, iZettle, King och Kry bidrar otroligt starkt till svensk konkurrenskraft, säger Lars Strannegård, rektor Handelshögskolan i Stockholm.

Bolagen som blivit antagna till inkubatorn är:

Maison Fortunée

Maison Fortunée är ett inredningsmodehus där elegans och lyx möter personlighet och värme. Produkterna har tidlös design och hög kvalitet. Maison Fortunée vänder sig till den medvetna kvinnan som förväntar sig en modern upplevelse online, där inga detaljer glöms bort. Lansering av första produkten, handdukar till badrum, sker i slutet av 2018.

NewGlue

NewGlue är en innovativ marknadsplats där småföretagare kan hitta professionellt designade logotyper. NewGlue sänker kostnaden för en full grafisk profil med tusentals kronor genom ett egenutvecklat verktyg där designers laddar upp oanvända logo-koncept. NewGlue bäddar sedan automatiskt in miljoner potentiella köpares namn i logotypen. Varje logotyp är unik och säljs bara en gång och kommer dessutom med skräddarsytt material för sociala medier, presentationsmaterial, samt möjlighet att enkelt beställa brandade produkter.

VOI Technology

VOI tar elektriskt drivna sparkcyklar till Europas gator. Ladda ner appen och hoppa på en skoter när som helst och färdas genom staden på minuter – helt utan koldioxidutsläpp. VOI är ett snabbare alternativ till att gå, ett smidigare alternativ till cykel och framförallt ett miljövänligt alternativ till fordon som drivs av fossila bränslen. Vi tror på städer som är gjorda för människor, inte bilar.

Washaway

Washaway är en app som erbjuder tvätt och kemtvätt med hemleverans. Med smidig beställningsupplevelse, bra priser och flexibla leveranstider vill Washaway på kundens villkor förändra branschen i grunden. Marknaden har hittills fungerat, både från supply- och demandsidan, nästan uteslutande helt analogt och det finns stora vinningar att göra vad gäller framförallt kundnytta och kundupplevelse, men även vad gäller effektivitet och miljö. Appen finns att ladda ner i AppStore.

Nästa antagning sker med pitch den 3 december och deadline för ansökan är den 9 november.

Mer information finns på hhs.se/ssebusinesslab.