Därför är automatisering nyckeln till säkerhet för molnbaserade applikationer
Hem TeknikMoln tjänster Därför är automatisering nyckeln till säkerhet för molnbaserade applikationer

Därför är automatisering nyckeln till säkerhet för molnbaserade applikationer

Publicerat av: Redaktionen

Att implementera automatiserade säkerhetsrutiner är en nödvändighet för företag med programvara i molnet.

De behöver förstå hur de kan fatta bättre beslut kring molnsäkerhet och därmed skapa bättre och säkrare applikationer.

Idag är 43 procent av alla dataintrång kopplade till sårbarheter i mjukvaruapplikationer och allt fler företag och organisationer söker därför nya tillvägagångssätt för ökad säkerhet för att inte tappa fart och konkurrenskraft. Dessutom beräknas antalet utvecklare i världen öka med 75 procent under de kommande åren.

Moderna molnbaserade organisationer är otroligt snabbrörliga och större verksamheter kan exempelvis göra hundratusentals kodändringar om dagen. Dessutom har teknologiintensiva organisationer inte sällan hundratals utvecklare och då är det en utmaning att spåra och förstå varje projekt och följa vad de gör.

Efter den framgångsrika anpassningen till DevOps har vi på Snyk gått in i DevSecOps, där säkerhetsteamen ger utvecklarna möjlighet att ta ansvar för en säker kod som är byggd på ett säkert sätt och i säkert konfigurerade miljöer – redan i tidiga steg i utvecklingsprocessen.

Tre överväganden inom säkerhetsautomatisering
Det första automatiseringsövervägandet har ibland låg prioritet i beslutsprocessen, men kan mycket väl påverka det övergripande valet av säkerhetsverktyg. Här talar vi om vikten av ett kraftfullt och väldokumenterat API som förbättrar anpassningsförmågan av de säkerhetsautomationsverktyg som skapas, i enlighet med organisationens behov.

Det andra övervägandet rör kvaliteten och omfattningen på resultaten av automatiseringen. En automatiserad skanning kan upptäcka tusentals sårbarheter och att hantera resultaten kan upplevas överväldigande av utvecklingsteamen. Det finns dock system som filtrerar bort sårbarheter som inte går att korrigera och i stället prioriterar resultaten efter hur stor inverkan de har på säkerheten i applikationen. Samma system gör det också enklare för utvecklare att arbeta sig igenom olika sårbarheter, med råd om tillgängligheten av korrigeringar samt länkar till dokumentation som beskriver sårbarhetens karaktär.

Därför är automatisering nyckeln till säkerhet för molnbaserade applikationer

Daniel Berman, Product Marketing Director på Snyk

Till sist, kom ihåg att målet alltid är att göra arbetet enklare för sig! Att skapa nya processer eller nya verktyg som adderar arbete är kontraproduktivt för själva automatiseringen. I stället bör man inkorporera processer i de verktyg som utvecklarna redan arbetar med dagligen, oavsett om det är via deras IDE, arkiv eller ärendehanteringssystem. När automatiseringen möjliggör säkerhet utan att öka friktionen är det den perfekta kombinationen som organisationen bör arbeta för.

Daniel Berman, Product Marketing Director på Snyk

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>