Hem IT-Finans Trender Danske Banks aggregator samlar finansiell data från andra banker

Danske Banks aggregator samlar finansiell data från andra banker

Publicerat av: Redaktionen

Den digitala utvecklingen gör det möjligt för Danske Bank att skapa smarta och skalbara kundlösningar.

Danske Banks aggregator samlar finansiell data från andra banker 3Som första bank lanserar Danske Bank i Sverige inom kort en egen aggregator som ger kunderna möjlighet att samla information från sina konton från andra banker i bankens nya mobilbank.

Via den nya mobilbanken kan Danske Banks kunder få enkel överblick över sin finansiella data genom att samla sina konton och transaktioner i andra banker. Kunden väljer vilka konton man önskar samla och verifierar valet enkelt med hjälp av sitt mobila BankID. I ett första skede kommer kunden kunna se sina konton och transaktioner, men i förlängningen ska man även kunna göra betalningar och överföringar samt se sina investeringar.

Att kunderna nu kommer att kunna samla in sin finansiella data från sina övriga banker möjliggörs av det nya betaldirektivet PSD2. Direktivet skapar större transparens och konkurrens, till fördel för kunderna.

– Danske Banks målsättning är att kontinuerligt skapa produkter och tjänster som våra kunder efterfrågar. Vi vet att våra kunder vill ha samlad transparent information via en enda tjänst, och inte flera olika. Därför är det väldigt roligt att våra kunder inom kort kommer ha möjlighet att samla sina konton från andra banker på ett enda ställe, nämligen i vår nya mobilbank, säger Stojko Gjurovski, chef för Personal Banking, Danske Bank i Sverige och fortsätter;

– Det går inte att skapa innovation genom att vara reaktiv. Dagens kunder kräver att vi ligger i framkant och hänger med i utvecklingen.

Danske Banks aggregator börjar att testas nu och lanseras i april 2018.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>