Danske Bank, WeWork Labs och Rise samarbetar i nytt acceleratorprogram

För att uppnå FN: s hållbara utvecklingsmåls krävs gemensamma insatser mellan näringslivet, staten och individen.

Johanna Norberg vd Danske Bank

Då kan vi göra skillnad och genomföra viktiga samhällsförändringar. Därför lanserar Danske Bank idag ett nytt acceleratorprogram med syfte att ta tillvara startups som brinner för en hållbar värld. Programmet lanseras i samarbete med WeWork Labs och Rise som alla är eniga om att arbetet för en hållbar utveckling är en av de viktigaste utmaningarna vi står inför.

Danske Bank vill stötta svenska startups ambitioner att kombinera hållbarhet med lönsamhet. För att stödja sociala entreprenörer har banken skapat en accelerator i partnerskap med aktörer som tar med sig unik expertis från olika sektorer och branscher.

Nu inför den tredje omgången av +Impact accelerator, med fokus på cirkulära företag, har banken samarbetat med WeWork Labs och Research Institutes of Sweden, Rise. Hittills har nitton nordiska startups genomfört programmet i Köpenhamn tillsammans med Katapult, som är delaktiga även i denna omgång som en administrativ partner. Genom dessa aktörer kombinerar vi global och lokal expertis samt forskning.

– Förra året lanserade vi plattformen +impact där startupbolag får kostnadsfri experthjälp. Nu vill vi ta nästa steg och hjälpa bolagen att utvecklas och växa på ett hållbart sätt. Vi ser att svenska startups har vad som krävs i form av kompetens och smarta idéer. Vårt acceleratorprogram hjälper dem på vägen, säger Johanna Norberg vd Danske Bank

I höst etablerar Danske Bank programmet till Stockholm. För att förenkla för startups att ta chansen att delta ger Danske Bank varje utvalt företag ett bidrag.