Danske Bank i samarbete med världens största konsultbolag

Intresset för socialt entreprenörskap ökar lavinartat i Norden.

Danske Bank i samarbete med världens största konsultbolag 1I samarbete med The Boston Consulting Group lanserar nu därför Danske Bank plattformen +impact som stöttar sociala entreprenörer i deras ambition att lösa världens största utmaningar definierade av FNs globala mål.

Genom plattformen +impact kommer nordiska tillväxtföretag ges möjlighet att få rådgivning och expertis från Danske Bank och Boston Consulting Group som ska stärka företagets expansion och tillväxt på ett långsiktigt och hållbart sätt.

– Världens största utmaningar är också de största affärsmöjligheterna. Sociala entreprenörer drivs av passionen för att skapa en hållbar värld. Men många sociala entreprenörer upplever utmaningar med att hitta en intäktsmodell för att och kunna växa och expandera. Genom att tillföra expertis i företagets olika tillväxtfaser kan vi på Danske Bank bidra till att fler värdedrivna företag blir tillväxtbolag, säger Berit Behring vd Danske Bank Sverige.

+impacts användare kommer att få en bred kunskap inom en mängd betydelsefulla områden, då Danske Bank nu inlett ett samarbete med ett av världens största management konsultbolag, The Boston Consulting Group vars expertis kompletterar Danske Banks.

– Det är av särskild prioritet för BCG att skapa ett samhällsnyttigt avtryck och vi glada och stolta över nordiska samarbetet för +impact. Vi ser fram emot att hjälpa fantastiska affärsidéer och ge råd till entreprenörer som förändra morgondagens värld, säger Jesper Damm, partner och vd The Boston Consulting Group.

+Impact är ett komplement till Danske Bank digitala plattform The Hub, som framgångsrikt förenat startups med investerare och jobbsökande med intressanta karriärmöjligheter, för att bygga framtidens tillväxtföretag.