Daimler Mobility och Visa integrerar teknik för sömlösa och enkla betalningar från bilen
Hem IT-Finans TrenderBetalningslösning Daimler Mobility och Visa integrerar teknik för sömlösa och enkla betalningar från bilen

Daimler Mobility och Visa integrerar teknik för sömlösa och enkla betalningar från bilen

Publicerat av: Redaktionen

Genom ett nytt globalt tekniksamarbete mellan Daimler Mobility och Visa kommer Daimler kunna erbjuda nästa generations digitala betallösningar för bilförare och passagerare.

Att behöva slå in ett lösenord eller använda mobilen för autentisering kan snart vara ett minne blott.

Med Visas teknologi för delegerad autentisering blir själva fordonet en biometriskt aktiverad betalenhet.

Från och med våren 2022 kommer Mercedes-Benz kunder i Storbritannien och Tyskland kunna göra betalningar med en fingeravtryckssensor i bilen. Detta innebär att köp sedan kan göras direkt via bilens huvudenhet, eller MBUX. Lösningen kommer även rullas ut på övriga europeiska marknader.

Köp via bilen bidrar till en mer exklusiv kundupplevelse. Daimler Mobilitys globala betalplattform Mercedes pay gör det möjligt för kunder att beställa – och betala – för varor och tjänster direkt från bilen, inklusive Mercedes me-tjänster, såväl som för tankning och parkering.

Antony Cahill, vice vd och chef för den europeiska marknaden, Visa i Europa:

Daimler Mobility och Visa integrerar teknik för sömlösa och enkla betalningar från bilen”Vi är glada över att för första gången kunna presentera en inbyggd lösning för betalningar i bilen tillsammans med vår partner Daimler Mobility. För oss är det betydelsefullt att både de framgångsrika pilottesterna och de första lanseringarna äger rum i Europa, ett av världens ledande nav för betalningar och fordonsinnovation. Det här är också ett tydligt exempel på hur världens ledare inom digitala betalningar och innovativa bilutvecklare kan kombinera sina teknologier för att skapa nästa generations smarta lösningar för bilsektorn.”

Franz Reiner, vd Daimler Mobility:

”Mercedes pay är vårt kompetenscenter för betalningar i bilen där vi erbjuder våra kunder globala och digitala tjänster sömlöst integrerade i Mercedes-Benz ekosystem. I samarbete med Visa strävar Daimler efter att kunna erbjuda inbyggda betalningar i bilen som uppfyller kraven för tvåfaktorsautentisering på ett säkert och användarvänligt sätt. Det finns inget bekvämare sätt än att kunna godkänna en betalning med ditt fingeravtryck. En lyxig kundupplevelse inkluderar naturligtvis säkerhetsaspekten, och det uppfyller vi genom inbyggd betalning i bilen. Vi erbjuder våra kunder säkerhet inte bara när de kör utan också när de betalar.”

Tekniken bakom inbyggda betalningar via bilen

Mercedes pay är en del av Daimlers mobilitets- och digitaliseringsstrategi, och ett affärssegment inom Daimler Mobility. Daimler blir det första bilföretaget i världen att integrera Visa Cloud Token Framework i sina bilar. Visas Cloud Token Framework är en molnbaserad säkerhetslösning som ger mer flexibilitet över flera enheter då tekniken skyddar och döljer känslig betalinformation genom att konvertera data och lagra den säkert. Det möjliggör också parkoppling av flera enheter i och utanför bilen, som sedan kan integreras direkt med kundens bankuppgifter. Detta förbättrar den övergripande betalupplevelsen betydligt då kunden inte längre behöver ange långa kortnummer eller byta mellan enheter för att autentisera betalningar. Lösningen kommer att användas för att initiera en tvåfaktorsautentisering.

Antalet uppkopplade bilar beräknas öka till mer än 352 miljoner i världen bara under de två kommande åren. Den totala volymen av betalningar i bilar beräknas uppgå till cirka 86 miljarder USD år 2025.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>