Cybersäkerhets- och medicinteknikföretaget Sectra (STO: SECT B) har fått ett flertal beställningar från Försvarets Materielverk (FMV).
Hem Säkerhet Cybersäkerhets- och medicinteknikföretaget Sectra (STO: SECT B) har fått ett flertal beställningar från Försvarets Materielverk (FMV).

Cybersäkerhets- och medicinteknikföretaget Sectra (STO: SECT B) har fått ett flertal beställningar från Försvarets Materielverk (FMV).

Publicerat av: Redaktionen

Svenska totalförsvaret stärker förmågan att utbyta säkerhetsklassad information genom utökat samarbete med Sectra.

Beställningarna omfattar vidareutveckling och underhåll av lösningar för VPN och mobiltelefoni som är godkända för mycket höga sekretessnivåer och prestandakrav.

Samarbetet och beställningarna ska förstärka skyddet mot framtidens kvantdatorer, vilka kan utgöra ett hot mot traditionella krypteringstekniker.

Cybersäkerhets- och medicinteknikföretaget Sectra (STO: SECT B) har fått ett flertal beställningar från Försvarets Materielverk (FMV).–  En av framtidens stora utmaningar är hotet från kvantdatorer. Därför är det extremt viktigt för våra kunder att Sectra fortsätter arbetet med att förstärka skyddet och bygga säkerhetslösningar på kvantsäkra principer. Jag är stolt över det fortsatta förtroende som vi får av Försvarets Materielverk att upprätthålla och vidareutveckla Sveriges förmåga till säker kommunikation, säger Magnus Brege vd Sectra Communications.

Ordervärdet uppgår till cirka 65 miljoner kronor och avtalen tecknades under det fjärde kvartalet av Sectras räkenskapsår 2021/2022.

Sectra har sedan 1987 arbetat tillsammans med Försvarets Materielverk (FMV) och har under detta samarbete utvecklat och levererat produkter för säker kommunikation. Det fortsatta samarbetet kommer att stärka signalskyddsförmågan inom det svenska totalförsvaret, både idag och i framtiden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>