Nordiskt SaaS-samarbete kommer att konkurrera etablerade core banking leverantörer
Hem TeknikMoln tjänster Nordiskt SaaS-samarbete kommer att konkurrera etablerade core banking leverantörer

Nordiskt SaaS-samarbete kommer att konkurrera etablerade core banking leverantörer

Publicerat av: Redaktionen

Knowit och Mambu inleder samarbete kring en SaaS plattform för core banking som kommer att konkurrera med etablerade leverantörer i Norden.

Dploy, från konsultföretaget Knowit, har gått samman med Mambu för att leverera en cloud bankingplattform som kommer att konkurrera med etablerade leverantörer i Norden. 

Den nya plattformen kommer erbjuda ett komplett utbud av (kompletta tjänster inom) bank- och finanstjänster och kommer möjliggöra Dploy och Mambu att bli regionala ledare inom finansiell teknologi och att förbättra användarupplevelsen. Den kommer kunna ge stöd till både traditionella finansinstitut och digitala utmanare som fintechs, detaljhandeln, telcos med mera.

Med sin cloud-baserade plattform, har Mambus ledande globala plattform över 49 miljoner slutanvändare dagligen och över 200 banker och finansinstitut globalt som kunder. Mambu har varit verksamma i regionen sedan 2016 och har många kunder i de nordiska länderna som t.ex. Fixura, Folkefinans AS, kompasbank och P.F.C.

En av de vanligaste men samtidigt mest krävande utmaningarna med dagens core banking plattformar är att bankerna sitter fast i en monolitisk eller legacy miljö. Detta gör det svårt för dem att anpassa sig när marknaden kräver nya och användarvänliga lösningar.

Rolf Kleppestø, CTO på Knowit Dploy, kommenterar: “Vårt samarbete med Mambu innebär att banker nu kan utforska kraften och potentialen med cloud-teknik och kontinuerligt göra förbättringar som kan hjälpa dem att förbli konkurrenskraftiga och beredda på en marknad och användarupplevelse i konstant förändring.”

COVID-19 har dessutom accelererat behovet av en digital transformation inom finansbranschen och vikten av att leverera enastående upplevelse till slutanvändare; ett problem som denna lösning kan bidra till att lösa.

Genom att ansluta Knowits Dploy-lösning med Mambus plattform, kommer samarbetet att tillhandahålla en sömlös front-to-back digital bankingupplevelse som står beredd att anpassa sig efter kundens behov redan från början. Kunden kommer att ha möjlighet att få både front och core-lösningar som går lätt att konfigurera, är snabba att implementera och är säkra, men som också erbjuder en användarupplevelse som är anpassad efter den enskildes vardag och behov.

Nordiskt SaaS-samarbete kommer att konkurrera etablerade core banking leverantörerPlattformen ger finansinstitut möjlighet att erbjuda strömlinjeformade och automatiserade kundresa och förbättra marknadsledtiden för nya produkter utan att behöva göra kompromisser när det gäller kundupplevelsen. Leverans av core banking-tjänster med rena SaaS-tekniker gör det lättare än någonsin att integrera nya tjänster till förmån för slutanvändarna.

Dploy från Knowit används redan idag av nordiska banker och är kapabel att klara av all digital introduktion och alla finansiella produkter per automatik.

Bent Winkel, General Manager Nordics at Mambu, säger: “Detta samarbete kommer vid en tidpunkt som är spännande för bankbranschen då flexibilitet blir en central aspekt av alla bankers framgång. I samarbete med Knowit kan Mambu erbjuda Dploy med den teknik som krävs för att strömlinjeforma kundens resa och förbättra användarupplevelsen samtidigt som Dploy får den uppbackning den behöver för att inta en ledande position i Norden.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>