Collector Bank satsar för framtiden – ger placeringsrådgivning via Lifeplan till sina medarbetare

Från januari 2017 erbjuder Collector Bank sina medarbetare kostnadsfri placeringsrådgivning för pension via den digitala tjänsten Lifeplan.

Collector Bank satsar för framtiden - ger placeringsrådgivning via Lifeplan till sina medarbetare 1
Åsa Hillsten, CCO & IR Collector

Detta innebär att de 350 medarbetarna får algoritmbaserad rådgivning som är helt individanpassad och oberoende från fond- och försäkringsbolag.

– Vi vill ge våra medarbetare en total överblick inom ett område som ofta upplevs som komplext. Det känns tryggt med en oberoende guidning som helt och hållet utgår från individen. Vi ser att Lifeplans placeringsråd kan öka våra medarbetares förutsättningar för en hög pension, säger Åsa Hillsten, CCO & IR Collector.

Lifeplans pensionstjänst sammanställer medarbetarens totala pensionskapital i en översiktlig vy och ger råd för de delar av pensionen som individen själv kan placera – med hänsyn till hur det totala kapitalet är placerat. Därefter bevakar Lifeplan medarbetarens placeringar och meddelar när förbättringar kan göras.

– Våra råd baseras på vetenskap och vår enda agenda är vad som är bäst för individen. Det är förstås väldigt roligt att ett innovativt och snabbväxande bolag som Collector också tycker att det är rätt väg att gå och att de väljer Lifeplan, säger Karl Erlandzon, VD för Lifeplan.

Collectors medarbetare får tillgång till Lifeplans pensionstjänst via sin förmånsportal som tillhandahålls av Benify.