Hem Nyheter Collector Bank förvärvar Lowells betallösning

Collector Bank förvärvar Lowells betallösning

Publicerat av: Redaktionen

Collector Bank har idag ingått avtal om förvärv av Lowells betallösningsverksamhet Lindorff Payments.

Collector Bank förvärvar Lowells betallösning 2

Martin Nossman, CEO på Collector Bank

Affären innebär att Collector Bank fördubblar sin volym i Finland och därmed stärker sin roll som en av de ledande aktörerna inom betallösningar i Norden.

Lindorff Payments har en imponerande portfölj med hundratals nordiska kunder samt flera strategiska partnerskap. Den förvärvade betallösningsverksamheten har sedan starten 2011 hanterat miljontals transaktioner från både e-handlare och traditionella butiker.

– Det är oerhört glädjande att kunna stärka vår position på marknaden för betallösningar i Finland och Norden. Verksamheten vi övertar från Lowell är otroligt välskött. Nu påbörjar vi arbetet för att hjälpa våra nya kunder att öka sin försäljning och förstärka kundupplevelsen, säger Martin Nossman, CEO på Collector Bank.

Precis som i Collector Banks befintliga erbjudande har Lowell betallösningar för både B2C- och B2B-handel i såväl butiker som e-handel. Affären kompletterar Collector Banks erbjudande och ger ytterligare kraft i företagets tillväxt på den nordiska marknaden.

Lowell uppger ökad fokusering på kärnverksamheten som anledning till försäljningen.

– Avyttringen gör det möjligt för oss att lägga större fokus på att fortsätta växa inom vårt idag viktigaste segment i Norden, finansiella institutioner. Dels att vi får möjlighet att titta på nya marknadssegment inom ramen för kredithanteringstjänster, säger Trond Brandsrud, Nordenchef på Lowell.

Avtalet signeras idag och partnerna strävar efter att tillträdet ska ske innan årsskiftet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>