Hem Nyheter Collector Bank förvärvar förfallna fordringar

Collector Bank förvärvar förfallna fordringar

Publicerat av: Redaktionen

Collector Bank har idag förvärvat tre portföljer med förfallna konsumentfordringar från en stor internationell bank.

Collector Bank förvärvar förfallna fordringar 3Affären omfattar två svenska portföljer och en finsk portfölj som tillsammans består av 12 500 fordringar med en totalskuld om 950 MSEK. Köpet finansieras helt med koncernens egna medel.

Collectorkoncernen som har en lång erfarenhet av inkassoverksamhet mot både företags- och privatmarknaden, samt sin helt digitala plattform, är väl förberedd att hantera de förfallna fordringarna.

– Vi är väldigt stolta över förvärvet. Vår inkassoavdelning håller en mycket hög servicenivå och våra medarbetare ser fram emot att hjälpa våra nya kunder, säger Susanne Bruce, COO på Collector Bank.

Affären gör att Collector stärker sin position som en modern tjänsteleverantör på den nordiska bank- och finansmarknaden vilket överensstämmer med företagets strategi.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>