Coliving – ett smart sätt att bo kräver smarta säkerhetslösningar

Människors sätt att bo håller på att ändra sig. Oavsett om du är student eller jobbar, är boendet mer än att bara hyra en lägenhet.

Coliving - ett smart sätt att bo kräver smarta säkerhetslösningar 1Coliving beskrivs som att bo ensam men tillsammans med andra. Rumt om i världen etableras företag som fokuserar på Coliving dvs du har ett eget utrymme men delar gemensamma utrymmen såsom t.ex kök med andra.

SALTO Systems insåg tidigt att denna boendeform kunde innebära utmaningar när det gäller tillgänglighet och säkerhet. Det krävdes en smartare säkerhetslösning för smidigare administration. Att hantera traditionella nycklar kunde bli ett problem.

Utifrån önskemål från kunder inom Coliving segmentet skapades ett segment där lösningar för just denna typ av verksamhet skulle vara fokus.

Olika former av Coliving såsom Studentboende, Campus eller andra delade boende skulle få få bättre tillgänglighet och säkerhet. SALTO KS – Keys as a Service-  gör det enkelt att anpassa var man ska kunna få tillträde och mekaniska nycklar är ett minne blott. Dörrarna kan öppnas med en tagg eller en smartphone och administratören kan hantera systemet på distans. Detta ger större flexibilitet och säkerhet. Dert krävs ingen server eftersom allt ligger i molnet.

– “Coliving är rörelsen som växer och som gör att människor inom liknande områden kan dela boendet. Alla som har upplevt detta sätt att bo, vet att interaktion, community och människorna bakom det är på riktigt och passionerade” säger Christian Schmitz, Global Account Manager PBSA & Coliving på SALTO Systems.

För att få större förståelse och ligga i framkant, ingår SALTO Systems i etablerade nätverk för Coliving såsom Co-Live och Co-living hub; the global coliving association.

– “Ibland krävs det lite extra för att sätta rätt människor tillsammans och få synergi via förändrat sätt att bo. Detta är vad SALTO och Co-Liv försöker göra inom Coliving” säger Gui Perdrix, Global ambassador på Co-Liv.