Cognosec AB har nått status som Intel Security Platinum Partner

Cognosec AB meddelar att Intel Security, har tilldelat Bolaget status som Security Platinum Partner, som är den högsta nivån en partner kan uppnå enligt programmet för Intel Security Partners.

Utmärkelsen omfattar Cognosecs verksamheter i EMEA, inklusive Storbritannien, Tyskland, Sverige, Förenade Arabemiraten, Kenya och Sydafrika. Dessutom är Cognosec Sydafrikanska dotterbolag, DRS, först med att uppnå Intel Security Service Delivery Specialization, på global nivå. Denna specialisering gör det möjligt för Bolaget att förstärka sina erbjudanden genom att erbjuda komplett Intel Security Service till samtliga kunder.

“Att tilldelas Security Platinum Partner-status är en enastående bedrift inom programmet för Intel Security Partner. Detsamma gäller för utmärkelsen Service Delivery Specialization. Dessa båda utmärkelser förstärker faktum, att vi är en IT-leverantör i toppskiktet, och att vi erbjuder våra kunder den bästa servicen och bästa produkterna “, säger Robert Brown, VD för Cognosec AB.

cognosec-abEtt bolag kan bara uppnå Intel Security Platinum Partner status efter att ha bevisat sitt engagemang för kundtillfredsställelse, uppnått kompetens, och vista tillväxt i försäljning. Alla Platinum Partners har tillgång till beprövade lösningar och tjänster, och man har bevisad förmåga att hantera de största och mest komplexa säkerhetstillämpningarna. Som ett resultat får Platinum Partnern den allra högsta förmånsnivån och möjlighet att uppnå en specialisering som ”Support Provider”, säger Rob Percy, chef för Intel EMEA Channel Program. ”Cognosec är en mycket erfaren och respekterad partner med en imponerande meritlista som förstår de säkerhetsutmaningar vi står inför i dag, och som har en bevisad förmåga att leverera lösningar och de resultat som kunderna kräver. Cognosec’ s expertis kommer att vara en värdefull tillgång för Intel Security och alla våra gemensamma kunder.”

Brown tillägger, att Intel Security Partner Program har utformats för tillväxt och flexibilitet, och att Cognosec – och koncernens samtliga dotterbolag – ser fram emot att utveckla samarbetet med Intel Security under de närmaste åren. “Syftet är att tillgodose utvecklingsbehov hos partnern. Ju mer man investerar i relationen med Intel Security genom certifieringar och utbildning, ju större belöningar, som sedan leder till ökat engagemang från bolaget. Som långsiktig Intel Security Partner, har vi redan sett betydelsen av det stöd som Intel Security erbjuder, och vårt engagemang för att uppnå högsta nivån, har bekräftats genom utmärkelsen.”

Intel Security Solution Provider är ett program uppbyggt för samarbete mellan återförsäljare inom ett eller flera kompetensområden av Intels säkerhetslösningar, säger Brown. En ”Solution Provider” kan skräddarsy program för att passa till specifika intresseområden, och anpassas till verksamhetens behov och mål. Ett exempel skulle vara att utgå från en försäljningsstrategi, applicera teknisk support och fokusera på genomförandearbete.”

Gruppen har flera andra Intel Security certifieringar, som är individuella beteckningar härrörande från olika nivåer av generella partnerprogram eller specialiseringar.

“Vi har medarbetare som har ett komplett utbud av produktcertifieringar . Inom ramen för Intel Security Certified Produktspecialist, erbjuder vi ”Data Loss Prevent Endpoint” (DLPe), ePolicy Orchestrator (EPO), Host Intrusion Prevention (HIPS), Network Security Platform (NPS/IPS), Next Generation Firewall (NGFW), Security information och Event Management (SIEM). “

“Vårt mål är att hjälpa våra kunders organisationer att fungerar bättre och säkrare genom att tillhandahålla intelligenta säkerhetslösningar med kompetenta partners som Intel Security”, tillägger Brown. “Vi är mycket glada över att få erkännande av Intel Security, och att höjas till Platinum Partner, för framtida support, kompetens och lösningar som vi kommer erbjuda våra kunder – och som vi alla kommer att jobba med att förbättra under de kommande åren. “