Coeo tar in 4 miljoner i kapital för att digitalisera konferensindustrin
Hem Nyheter Coeo tar in 4 miljoner i kapital för att digitalisera konferensindustrin

Coeo tar in 4 miljoner i kapital för att digitalisera konferensindustrin

Publicerat av: Redaktionen

Ett år innan Corona-epidemins start började Coeo arbetet med att utveckla en ny plattform för digifysiska hybridkonferenser.

Coeo tar in 4 miljoner i kapital för att digitalisera konferensindustrinKonferensbranschen visade initialt måttligt intresse för den nytänkande lösningen, men i kölvattnet av den globala pandemin har behovet av professionella digifysiska lösningar dramatiskt accelererat.

Bolaget tar nu in kapital från Umeå-baserade Fort Knox med målsättningen att göra konferenser mer hållbara och etablera sig som den ledande digitala plattformsleverantören för konferenser.

Coeos lösning ger konferensarrangörer och byråer möjlighet till digitala intäkter, flexibla mötesflöden samt nya sätt att kombinera fysiska och digitala deltagare.

Grundaren Anders Gunnarsson har en lång bakgrund inom digital utveckling, bland annat som en tidig anställd på Icon Medialab, delägare i Britny och genom engagemang i Hyper Island och Stardoll, men även inom eventbranschen när han drev nattklubben Metropolis i Stockholm (en av 00-talets mest omskrivna). Just nu arbetar sex personer heltid med Coeo, med kontor i Umeå och Stockholm.

– Jag älskar att fördjupa mig i ny forskning och teknik, och att lära känna intressanta människor. Det kändes som att jag aldrig kunde delta i nog många spännande konferenser runt om i världen. Klimathotet visar tydligt att den typen av resande måste begränsas kraftigt, samtidigt som behovet av kunskapsutbyte aldrig varit större. Därför känns det otroligt spännande och viktigt att lösa den här utmaningen så bra och snabbt som möjligt, säger Anders Gunnarsson själv i en kommentar.

Nu går Umeå-baserade Fort Knox Förvaring in med en investering om fyra miljoner i syfte att hjälpa Coeo att skala upp verksamheten mot bakgrund av ett snabbt ökat intresse för bolagets plattform.

– Vi ser stor potential i den plattform som Coeo har utvecklat och tycker att bolaget har identifierat en intressant och tydlig nisch på en snabbt växande marknad, säger Markus Olsson, VD vid Fort Knox.

Coeo har bland annat agerat digital plattform när Svenska Läkaresällskapet i december arrangerade Sveriges största konferens kring Covid-19. 1.500 forskare, läkare och politiker deltog framgångsrikt under konferensen och förlitade sig på plattformens funktionalitet för att lyssna och interagera med över 80 talare. Även Sveriges största litteraturfestival Littfest valde Coeo när gick över till en heldigital sändning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>