Cleantech Invest ökar ägandet i ResQ Club

Cleantech Invest har deltagit i en intern investeringsrunda i sitt portföljbolag ResQ Club.

Cleantech Invest ägande var 8.7% före investeringen och är 14.7% efter. Flera av nuvarande ägare deltog.

ResQ Clubs verksamhet är i centrum för det som kallas digital mat, en snabbt växande global megatrend som redan har sett idéer gå från nystartade företag till multimiljardbolag och som förändrar den urbana livsstilen världen över.

ResQ Club låter dig hitta utmärkt mat som annars skulle gå till spillo till kraftigt reducerade priser, vilket ger användare möjlighet att köpa billig god restaurangmat och samtidigt upptäcka nya restauranger. Bolaget har haft solid och imponerande tillväxt månad för månad sedan tjänsten lanserade i Januari 2016.

Cleantech Invest VD och styrelsemedlem i ResQ Alexander Lidgren kommenterar:

Marknaden för att rädda utmärkt restaurangmat är mer än 20 miljarder euro bara i Europa och liknande i USA. ResQ Club har nu bevisat sin affärsmodell, går med vinst i  Finland och replikerar tillväxten i ett antal nya städer. Både produktens användbarhet, den positiva miljöpåverkan den har och det dedikerade teamet i det här bolaget är ytterst imponerande.”

ResQ Club VD Oula Antere:
“Vårt fokus nu är att växa internationellt, vi har fått en bra start via vårt köp av Berlin-baserade Mealsaver och vi ser redan tillväxten ta fart i Tyskland. Vi har nått 160 000 användare och 700 leverantörer som levererar varje månad sedan vi startade men vi skrapar bara på ytan till den här marknaden.”