Clavister vinner ett nytt försvarsuppdrag relaterat till nationell säkerhet
Hem Säkerhet Clavister vinner ett nytt försvarsuppdrag relaterat till nationell säkerhet

Clavister vinner ett nytt försvarsuppdrag relaterat till nationell säkerhet

Publicerat av: Redaktionen

Clavister, ledande europeisk leverantör av cybersäkerhetslösningar för driftskritiska tillämpningar, meddelar idag att man vunnit ett nytt kunduppdrag inom försvarssektorn.

I och med den nya uppdraget kommer Clavister att leverera cybersäkerhet till en icke-namngiven kund inom försvarssektorn för ett projekt som rör nationell säkerhet inom Europeiska unionen. Den initiala ordern för Clavister uppgår till cirka 3 MSEK. Affären förväntas växa till ett värde om minst 10 MSEK per år efter en uppskalningssperiod på mellan tolv och arton månader och därefter fortgå under flertalet år.

Uppdraget innebär att Clavister kommer att leverera ett urval av teknologi och kompetens från bolagets omfattande produkt- och tjänsteportfölj till ett projekt där kunden har valt ut Clavister som sin partner för cybersäkerhet.

”Jag är stolt över att se att Clavister återigen har valts ut för att tillhandahålla cybersäkerhet till en av de mest krävande miljöerna, nämligen nationell säkerhet i försvarssammanhang. Tack vare våra andra partnerskap inom försvarssektorn har vi kunnat utveckla vårt erbjudande och vår teknik till en uppsättning lösningar som är högst aktuella och mycket relevanta för hela försvarsindustrin i allmänhet”, säger John Vestberg, VD för Clavister.

Clavister vinner ett nytt försvarsuppdrag relaterat till nationell säkerhetFörsvarssektorn upplever just nu en stor ökning av investeringar i cybersäkerhet, inte bara som en delkomponent i mångmiljardkontrakt för uppgraderad utrustning, utan också som ett resultat av en ökad medvetenhet inom branschen i allmänhet.

Ett exempel på en innovativ lösning för försvarssektorn är Clavisters Cyber ​​Armor-lösning. Den ger en kraftigt förstärkt motståndskraft mot cyberattacker mot fordon, till exempel via trådlös kommunikation, vid underhållsarbete, genom så kallade ”supply chain”-attacker samt vid manipulering av utrustning.

Lösningen är framtagen för att kunna möta militära standarder, vilket innebär att den är lika robust fysisk som digital, vilket gör att den kan motstå tuffa miljöer och fysiska attacker.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>