Tre miljoner personer får pensionsbesked från Fora
Hem Försäkring Cirka tre miljoner personer får pensionsbesked från Fora

Cirka tre miljoner personer får pensionsbesked från Fora

Publicerat av: Redaktionen

Med start tidigt i april började Fora skicka ut sitt årliga pensionsbesked till alla som via sin anställning någon gång tjänat in pengar till sin tjänstepension Avtalspension SAF-LO.

Nu påbörjas utskicket till privatanställda arbetare som under år 2021 tjänade in pengar till sin tjänstepension.

Sammanlagt får cirka tre miljoner personer pensionsbesked från Fora.

– Tjänstepensionen blir en allt viktigare del i den framtida pensionen. Därför är det ett bra tillfälle att se över sin tjänstepension i samband med att man får sitt pensionsbesked från Fora. Viktigt att notera är att värdet som visas i pensionsbeskedet gäller per den 31 december 2021. För att få veta hur värdet på pensionskapitalet har förändrats sedan dess, behöver man logga in valda pensionsförvaltares webbplats, säger Thomas Billberger, expert på Avtalspension SAF-LO.

Det här visar Foras pensionsbesked:

Tre miljoner personer får pensionsbesked från Fora

Fora skickar ut sitt årliga pensionsbesked från april till juni.

• Din lön som arbetsgivaren har rapporterat in som underlag för tjänstepension

• Hur mycket pengar, premie, som har förts över till din pensionsförvaltare.

• Hur värdet av ditt pensionskapital har förändrats

• Vilken pensionsförvaltare som förvaltar dina pengar

• Val av efterlevandeskydd, om du har gjort detta.

 fora.se finns en guide och checklista om du känner dig osäker på hur du ska läsa ditt pensionsbesked. På fora.se kan du även logga in på Mina sidor och hantera din tjänstepension Avtalspension SAF-LO. Här gör du ditt val av pensionsförvaltare, återbetalningsskydd och familjeskydd samt flytt av intjänade pensionspengar.

En samlad bild av hela din pension, både den allmänna pensionen och tjänstepensionen, får du på minpension.se.

Från april till juni skickar Fora ut pensionsbesked till alla som omfattas av Avtalspension SAF-LO. Den som har Kivra får sitt pensionsbesked i sin digitala brevlåda. Fora gör även ett kompletterande utskick under hösten av de pensionsbesked som i dagsläget saknar vissa uppgifter.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>