Hem Teknik Chalmers Ventures gör exit i Vehco – Addsecure Group ny ägare

Chalmers Ventures gör exit i Vehco – Addsecure Group ny ägare

Publicerat av: Redaktionen

AddSecure Group förvärvar den ledande europeiska Fleet Management-specialisten Vehco för att stödja fortsatt expansion och IoT-tillväxtplaner.

Chalmers Ventures gör exit i Vehco - Addsecure Group ny ägare 2

Från vänster: Magnus Orrebrant, vd Vehco, Magnus Gunnergård, medgrundare Vehco, Stefan Albertsson, vd Addsecure Group /// Foto: Addsecure & Vehco

Förvärvet kommer ytterligare att stärka AddSecure-gruppens ställning som en ledande internationell leverantör av säkra kritiska kommunikationslösningar och förverkliga Vehcos omfattande tillväxt inom telematik för flottor med kommersiella fordon.

AddSecure Group, en ledande europeisk leverantör av säkra kritiska kommunikationslösningar, tillkännagav idag förvärvet av Vehco, en ledande europeisk leverantör av Fleet Management-system (FMS).

Vehco är en snabbväxande och lönsam europeisk FMS-leverantör byggd och positionerad för fortsatt tillväxt och marknadsledarskap på och bortom den europeiska marknaden.

Detta kompletterar AddSecure, som har verksamhet i flera länder och siktar på att expandera internationellt och öka sin närvaro i Europa.

– Det här förvärvet är en del av vår strategi att flytta fram våra positioner på attraktiva marknader och IoT-vertikaler. Med Vehco i vår portfölj blir AddSecure-gruppen en ännu starkare aktör inom IoT och i synnerhet inom telematik. Andra vertikaler som vi är inriktade på för närvarande är fastighetssäkerhet, fastighetsautomation samt energi och smarta städer, säger Stefan Albertsson, vd för AddSecure Group.

– Genom förvärvet kan båda företagen dra nytta av möjligheterna i Vehcos omfattande tillväxtplaner. Det här gör att vi kan öka takten i vår plan för att bli den största leverantören av FMS till marknadssegmentet tunga kommersiella fordon (HCV) i Europa. Dessutom kommer Vehco och våra kunder att kunna dra nytta av den omfattande erfarenhet och tekniska expertis som AddSecure Group tillhandahåller. Våra affärsstrategier, framgångsrecept och kunder är en bra matchning, säger Magnus Orrebrant, vd för Vehco.

Vehco grundades 2001 vid Chalmers entreprenörskola på Chalmers tekniska högskola.

En av medgrundarna, Magnus Gunnergård, är fortfarande aktiv inom Vehco. Chalmers Ventures är en huvudinvesterare. Genom åren har Vehco vuxit till att bli en väl positionerad europeisk aktör inom telematik.

– Aktieägarna letade efter en köpare med kapital och infrastruktur för att stödja ytterligare tillväxt och skalfördelar. Med AddSecure Group som ägare kommer Vehcos potential att kunna realiseras på bästa sätt, säger Ulrika N. Everingham, Investment Manager, på Chalmers Ventures, en av majoritetsägarna.

Vehco kommer att ingå i AddSecure Group, men företaget kommer att fortsätta att drivas och styras som ett eget bolag och varumärke. Vehcos vd , Magnus Orrebrant, kommer att ta plats i AddSecure Groups koncernledning och rapportera direkt till koncernchefen Stefan Albertsson.

Affären är AddSecure-gruppens femte förvärv i sektorn säker kritisk kommunikation de senaste åren. 2016 förvärvade AddSecure Group det brittiska företaget Chiron Security Communications och svenska Smart Grid Networks. 2017 slutförde gruppen förvärvet av svenska Contal Security och en avknoppning till Finnish Prevent 360.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>