CGI levererar it-infrastruktur till betalplattformen P27 Nordic Payments
Hem IT-Finans TrenderBetalningslösning CGI levererar nu it-infrastruktur till betalplattformen P27 Nordic Payments

CGI levererar nu it-infrastruktur till betalplattformen P27 Nordic Payments

Publicerat av: Redaktionen

P27 Nordic Payments och det internationella IT-tjänsteföretaget CGI har ingått ett avtal som innebär att CGI levererar högsäkerhetsklassad IT-infrastruktur till P27 Nordic Payments kontor i Stockholm, Köpenhamn och Helsingfors.

Det bankägda bolaget P27 Nordic Payments har bildats för att ta fram och sjösätta en modern, nordisk betalningsinfrastruktur för nationella och gränsöverskridande betalningar i nordiska valutor.

Utvecklingen av tekniken inom finanssektorn sker snabbt och branschen präglas av mycket höga krav på regelefterlevnad och säkerhet. Infrastrukturtjänsterna som CGI levererar till P27 ska upprätthålla högsta möjliga tillgänglighet, samtidigt som efterlevnad av dagens och morgondagens regelverk ska säkerställas.

CGI levererar it-infrastruktur till betalplattformen P27 Nordic Payments”Valet av CGI som leverantör för office IT och networking baseras bland annat på CGIs starka marknadsposition på den nordiska finanssektorn och deras erfarenhet av att leverera IT-lösningar för aktörer verksamma i hårt reglerade miljöer med de medföljande krav som ställs.”

”Att CGI dessutom är lokalt närvarande i alla länder som P27 är etablerade i är också en bidragande orsak. Vi ser fram emot ett givande samarbete och partnerskap”, säger Bjarne Lunde, CIO and Head of IT, P27.

”Etableringen av P27 innebär ett paradigmskifte på betalmarknaden, där betalningar inom Norden nu kommer att ske betydligt flexiblare, säkrare och snabbare än tidigare. Vi är mycket glada och stolta över att få tillhandahålla säkra lösningar inom office IT som P27 efterfrågar”, säger Leif Alama, Senior Vice President på CGI i Sverige.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>