Hem Nyheter Capgemini utser Ann Hellenius till ny Managing Director för Capgemini Invent i Sverige och Finland

Capgemini utser Ann Hellenius till ny Managing Director för Capgemini Invent i Sverige och Finland

Publicerat av: Redaktionen

Ann Hellenius har omfattande erfarenhet av ledarskap och digitalisering inom både den privata och offentliga sektorn.

Capgemini utser Ann Hellenius till ny Managing Director för Capgemini Invent i Sverige och Finland 2

Ann Hellenius, Managing Director för Capgemini Invent i Sverige och Finland.

Hon har gedigen erfarenhet från konsultbranschen och har arbetat som management konsult i London och Stockholm. Genom sina uppdrag som CIO för bland annat för Scandic, Bankgirot och Stockholms Stad för hon med sig ett kundperspektiv och värdefulla insikter som Capgeminis kunder nu kan dra nytta av.

Ann har även under flera år haft uppdrag som styrelseledamot och har för närvarande styrelseuppdrag i Synsam, Volvofinans Bank och MSAB. Ann Hellenius kommer att ingå i Capgemini Sveriges ledningsgrupp och rapportera till Cyril Garcia, CEO för Capgemini Invent globalt och medlem i Capgemini Group Executive Board.

Hennes expertis och passion för digital transformation och ledarskap har resulterat i flera utmärkelser. 2017 utsågs Ann Hellenius till ”Årets CIO” i Sverige av IDG och fick utmärkelsen “European CIO of the Year” av IT One 2016. Hon har också nominerats till “Årets Chef” av tidningen Chef 2018 och Veckans affärer har listat henne som en av näringslivets mest inflytelserika kvinnor i business Tech top 12 2019.

– Vi är mycket glada att Ann ansluter till teamet på Capgemini Invent för att stötta vår ambition på två strategiska marknader. Befintliga och framtida kunder i Sverige och Finland kommer att kunna dra nytta av vår breda teknik- och sektorkompetens i kombination med Anns erfarenhet från både offentlig och privat sektor. I geografier där nivån av digitalisering överlag redan är mycket hög kommer detta att hjälpa ledande aktörer att förnya och förändra sig snabbare. ” Säger Cyril Garcia, CEO of Capgemini Invent och medlem av Capgemini Group Executive Board.

– Jag ser fram emot att kliva in i rollen som Managing Director för Capgemini Invent i Sverige och Finland, är tacksam för förtroendet och ser fram emot att bidra till ett företag med en stark värderingsdriven kultur. Det känns riktigt spännande att tillsammans med alla anställda arbeta med utveckling och transformation med våra kunder och samhället genom innovation, teknisk utveckling och hållbarhet, säger Ann Hellenius, nyutnämnd Managing Director för Capgemini Invent Sverige och Finland.

Capgemini Invent Sverige och Finland sysselsätter cirka 250 managementkonsulter baserade i Stockholm, Göteborg, Malmö och Esbo. Capgemini Invent är företagets affärsområde med ansvar för innovation, strategi och digital transformation.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>