Bricknova AB förvärvar mark i Marbella på Costa del Sol och blir ett internationellt bolag.

Bricknova förvärvar tillsammans med investerare 13 000 kvadratmeter mark i Spanien – Costa del Sol – Marbella.

Bricknova AB förvärvar mark i Marbella på Costa del Sol och blir ett internationellt bolag. 1Enligt en nyligen gjort värdering från Engel & Völkers är hela affären beräknad till ca 13.5 Miljoner Euro i omsättning. Bricknova öppnar i samband med förvärvet kontor i Marbella och bildar ett dotterbolag i Spanien.

Förvärvet av marken och den planerade försäljning av villorna är i fas med bolagets planer på expansion och följer även de riktlinjer vi har för vår portfölj av fastigheter. Planen är att dela upp marken och bygga villor med skandinavisk arkitektur i kombination med Spanska moderna influenser.

Att differentiera portföljen med fastigheter även utanför Sveriges gränser är något vi ser positivt på. Vi har upptäckt att det finns en tydlig efterfrågan på hus, som enligt vår mening, är mer karismatiska och unika än det som finns på den spanska marknaden idag. Vi kommer även introducera ett mera digitalt sätt att sköta vår försäljning på i Spanien.

Än så länge så har dagens senaste teknik inte nått i Spanien i samma utsträckning som den har gjort i Sverige. När man säljer på ritning har man som köpare inte mycket mer att gå på än just ritningen i sig, det räcker inte för att skapa en helhetskänsla över hur det verkligen kan kännas att vara i vardagsrummet, eller hur utsikten från verandan är. Vi vill därmed ta det ett steg längre och implementera 3D grafiska scenarion och VR – virtual reality.

Kunderna ska på avstånd kunna få en upplevelse i 360 grader. Tekniken och lösningarna finns redan, så det är bara för oss att knyta ihop påsen och ge kunden den möjligheten. Detta är något som inte har tagit fart än i Marbella samt Spanien, ocl alla mäklare vi pratar med väntar euforiskt på lanseringen av våra projekt, berättar Orlando Villacrez, VD Bricknova AB.