Hem Finansröst Brandincident stoppar börsen -tekniska problem

Brandincident stoppar börsen -tekniska problem

Publicerat av: Redaktionen

Nordiska börsen upplever just nu allvarliga anslutningsproblem.

Detta efter en ”brandincident” i ett av Nasdaqs datacenter som medfört att öppningen av alla nordiska marknader fördröjs. Alla affärer som hann göras innan handeln stoppades helt kommer att makuleras.

”Det jag kan säga är att det varit ett brandlarm på vårt datacenter vilket har föranlett en del anslutningsproblem vilket har gjort att vi behövt skjuta på öppnandet av våra marknader i Norden och Baltikum”, säger David Augustsson på Nasdaqs presstjänst till Di.

”Vi jobbar självklart på det och är väldigt måna om att kunna öppna marknaderna, men vill kunna göra det på ett säkert sätt så det kommer dröja ett litet tag. Men det är förstås högsta prioritet just nu”, fortsätter han.

”Vi har inte kunnat bekräfta mer än att det är ett brandlarm. Om det är föranlett av en faktisk brand eller inte måste jag återkomma till”, säger David Augustsson.

Philip Wendt, förvaltare på Akite-Ansvar, är kritisk till den försenade börsöppningen.

”Det är klart att det inte är bra. Sådant får inte hända. Det är nolltolerans”, säger Philip Wendt i Börsmorgon.

”Hade det varit stora fall i New York och folk hade behövt sälja nu på morgonen så hade det varit ännu värre. Men för börsens förtroende är det inte bra att det händer”, fortsätter han.

Det är också problem att komma in på Nasdaq OMX Nordics hemsida.

Alla de aktieaffärer som genomfördes på onsdagsmorgonen direkt efter börsöppning, innan handeln stoppades helt på grund av tekniska problem hos Nasdaq, kommer att makuleras. Det uppger Nasdaqs pressavdelning för Nyhetsbyrån Direkt.

Norges börs har inte påverkat av dagens incident.

Börsen öppnades igen vid 14:10.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>