Hem Säkerhet Box satsar på säkerhet

Box satsar på säkerhet

Publicerat av: Redaktionen

Box inleder nu ett samarbete med Splunk för att stärka säkerheten i Box contentplattform i molnet.

Box satsar på säkerhet 2

Jeetu Patel, produktchef på Box

Det kommer därmed bli möjligt att automatisera hur nya hot hanteras i Box-tjänsten, vilket gör att hanteringen av säkerheten blir mer effektiv. Dessutom slipper säkerhetsansvariga bli överhopade av varningar om nya säkerhetshot.  Box svenska kunder finns bland större företag, myndigheter och universitet och kommer kunna dra nytta av det nya samarbetet inom kort.

Box kommer genom sin satsning på ökad säkerhet integrera Splunks funktioner i Box Shield, som är den del av Box som står för säkerheten. Box Shield används idag för att undvika att data läcker ut från verksamheten, upptäcker att tillgången till filer missbrukas och hittar proaktivt potentiella hot. Nu kommer Box Shield även kunna bestämma hur varningar om potentiella hot ska hanteras, eller så kan varningarna till och med hanteras automatiskt.

”Verksamheter flyttar allt mer känsligt material till molnet, vilket gör att de behöver skydda sina data bättre. Hoten kan handla om allt från att användare slarvar med hur dokument delas till att någon illasinnad individ i organisationen vill göra skada. Dessa risker är dessvärre större än någonsin,” säger Jeetu Patel, produktchef på Box. “Box Shield kommer nu göra det säkrare och mer friktionsfritt att jobba i molnet. Det blir möjligt att upptäcka potentiella hot och felaktig användning i realtid. Splunk har analysmöjligheter som passar perfekt in i detta. Kunder kommer minska riskerna, snabbare kunna svara på hot och förbättra sin regelefterlevnad.”

“Den ökade mängden säkerhetslösningar och ökningen av mängden attacker är ett problem för många företag. Dessutom sprids attackerna över en allt större attackyta,” säger Tim Tully, SVP och CTO, Splunk. ”Med den nu planerade integreringen Splunk for Box Shield kommer säkerhetsteam kunna dra nytta av fördelarna med Splunks molnbaserade övervakning. Det blir också möjligt att undersöka fler typer av säkerhetsincidenter, t.ex. dataextrahering, interna hot och onormalt användarbeteende. För att försvara sig mot alltmer sofistikerade hot behöver verksamheter förstklassiga säkerhetslösningar som fungerar bra tillsammans.”

När Box och Splunk fungerar tillsammans kan det hjälpa företag med effektivare hantering av säkerhetsvarningar från Box Shield.

I en förinstallerad Splunk-app kan säkerhetsansvariga bestämma hur Box Shield-varningar hanteras, både angående applikationer i molnet och lokalt.

De får också bättre överblick över potentiellt farligt användarbeteende. Box Shield identifierar och förhindrar tidiga tecken på läckage av känsliga data. Det går att samtidigt hantera Box Shield-varningar i Splunk och analysera användarbeteende i Box direkt i Box Shield.

Dessutom förenklas åtgärder mot felaktig åtkomst av innehåll: Säkerhetsansvariga kan utifrån en Box Shield-varning titta på användarnas beteende i andra program för att identifiera potentiella interna hot. Med Splunk Phantom går det att automatisera svarsåtgärder direkt i Box.

Box Shield finns redan tillgänglig och Splunk for Box Shield är en integration som kommer kunna erbjudas inom kort.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>