Boliden väljer molnbaserad lösning från Workday för digitalisering

Metallföretaget Boliden, med över 6000 anställda och kontor runt om i Norden, har valt att implementera Workdays lösning Community för att sköta samtliga rutiner och processer inom företaget kopplade till personalhantering på ett smidigare sätt, så kallat Human Capital Management (HCM).

Boliden väljer molnbaserad lösning från Workday för digitalisering 1
Mattias Bolander, nordisk regionchef på Workday

– Digital transformering är nyckeln till vår strategi, och Workday kommer att kunna hjälpa oss att flytta strategin och våra resurser till den digitala åldern. Workday erbjuder oss en plattform för hela vår arbetskraft där vi kommer att kartlägga hur vi vill arbeta, allt från struktur, processer, vem som ska göra vad och så vidare, säger Kurt-Ove Åhs, HR-chef på Boliden.

Genom en molnbaserad lösning, får Boliden ett enda system för att kunna fatta snabba och väl genomtänkta beslut.

Det kommer också att hjälpa Boliden att standardisera och strömlinjeforma HR-resurser och frågor över olika avdelningar.

Det kommer även att ge flexibilitet för att på ett enkelt och snabbt sätt möta nya förfrågningar och utmaningar.

– Vi är jätteglada att vi kan hjälpa Boliden med att anpassa sig till en marknad i snabb förändring. Vi kommer att transformera deras arbetsmodeller genom att ta bort komplexitet och låsa upp datakraft över hela verksamheten, så att de kan fatta bättre och snabbare beslut baserat på insikter i realtid, säger Mattias Bolander, nordisk regionchef på Workday.