BOLÅN: Swedbank hade bäst bolåneränta i maj

Maj månads bolånebarometer visar att bland Comboloans medlemmar så var det för andra månaden i rad hos Swedbank som det var mest fördelaktigt att förhandla bolån med 3 månaders bindningstid.

BOLÅN: Swedbank hade bäst bolåneränta i maj 1Swedbank erbjöd de 20% bästa förhandlarna 1,19%, vilket är samma boränta som föregående månad. På andra plats kom Nordea med 1,20% och trea kom SEB med 1,34%. Bland Comboloans genomsnittsförhandlare så hade Swedbank bäst erbjudande med en genomsnittlig boränta på 1,40%.

Under maj månad visar statistiken från Comboloans medlemmar att det till övervägande del är till de större bankerna som Comboloans medlemmar har vänt sig.

Grafen nedan visar att räntorna för de 20% starkaste förhandlarna har legat stabilt upp under de senaste månaderna, medans genomsnittsförhandlarna fick klart högre ränta i maj än under april månad.

– Comboloans medlemmar vänder sig fortsatt till storbankerna och det är också de traditionella bankerna som verkar vara mest villiga att pruta, säger Fredrik Giers VD på Comboloan.

– Boräntorna ligger relativt stilla, men kanske att det finns en liten tendens uppåt, säger Fredrik Giers.

79% av Comboloans medlemmar valde rörliga bolån under mars.

Bolånebarometern visar att 79% av Comboloans medlemmar fick rabatt genom att förhandla med banken.