BOLÅN: Bästa förhandlarna i Juni 2019 fick 1,08%

Juni månads bolånebarometer visar att bland Comboloans medlemmar så var det hos Danske Bank som det var mest fördelaktigt att förhandla under juni månad.

BOLÅN: Bästa förhandlarna i Juni 2019 fick 1,08% 1Danske Bank erbjöd de 20% bästa förhandlarna 1,08%, vilket är 1 räntepunkt lägre än föregående månad. På andra plats kom Skandiabanken med 1,09% och på tredje plats kom SEB med 1,19%. Bland genomsnittsförhandlarna hos Comboloan så var det Skandiabanken som var bäst med 1,17%, vilket var 4 räntepunkter lägre än motsvarande siffra från maj.

Danske Bank har utmanat de svenska storbankerna under lång tid och är en av utmanarna som på riktigt börjat ta marknadsandelar under en längre tid.

Grafen nedan visar att rörelserna över 6-månader är ganska små. Efter maj månad pekade räntorna något uppåt, men denna månad är det alltså lite ner igen.

– Danske Bank är en av flera banker som utmanar de svenska storbankerna. Danske Bank har under lång tid tagit marknadsandelar på nyutlåning, säger Fredrik Giers

– Både Danske Bank och Skandiabanken som toppar månadens lista har också länge konkurrerat med låga räntor  säger Fredrik Giers

I bolånebarometern går det att utläsa att Comboloans medlemmar har ställt in sig på att boräntorna på 1 års sikt har stigit med 0,20%.

Bolånebarometern visar att bland Comboloans medlemmar så är det rörliga bolån som gäller, 77% valde rörligt.

80% av Comboloans medlemmar fick rabatt genom att förhandla med banken.