BOLÅN: Bästa förhandlarna i April 2019 fick 1,08% hos nischbanken

April månads bolånebarometer visar att bland Comboloans medlemmar så var det hos Landshypotek som det var mest fördelaktigt att förhandla under april månad.

BOLÅN: Bästa förhandlarna i April 2019 fick 1,08% hos nischbanken 1Landshypotek erbjöd de 20% bästa förhandlarna 1,08%, vilket är 1 punkt lägre än föregående månad. På andra plats kom Skandiabanken med 1,09% och på tredje plats kom Nordea med 1,16%. Bland genomsnittsförhandlarna hos Comboloan så var det Skandiabanken som var bäst med 1,09%, vilket var exakt samma nivå som motsvarande siffra från mars.

Det är alltså samma topptrio som de senaste månaderna, men från månad till månad kan de byta plats. Landshypotek och Skandiabanken har utmanat storbankerna om marknadsandelar och Nordea är fortsatt den av storbankerna som valt att konkurrera tydligast med pris.

Grafen nedan visar att skillnaden mellan Comboloans 20% bästa förhandlare och Comboloans genomsnittsförhandlare i stort sett är lika. Det indikerar att långivarnas erbjudanden är väldigt homogena och att prutmånen generellt är god utan att vara väsentligt bättre för de 20% bästa prutarna.

BOLÅN: Bästa förhandlarna i April 2019 fick 1,08% hos nischbanken 2– Landshypoteket, Skandiabanken och Nordea dominerar och är helt klart de långivare som erbjuder lägst boränta , säger Fredrik Giers

I bolånebarometern går det att utläsa att Comboloans medlemmar har ställt in sig på att boräntorna på 1 års sikt har stigit med 0,20%.

Bolånebarometern visar att bland Comboloans medlemmar så är det rörliga bolån som gäller, 82% valde rörligt.

75% av Comboloans medlemmar fick rabatt genom att förhandla med banken.