Hem IT-Finans Trender IT-bolagets gliring till Nordea – bjuder nyanställda på weekend i Polen

IT-bolagets gliring till Nordea – bjuder nyanställda på weekend i Polen

Publicerat av: Redaktionen

Nordea meddelade i samband med sin rapport för tredje kvartalet att de säger upp 6000 personer och flyttar IT-jobben till Polen.

IT-bolagets gliring till Nordea – bjuder nyanställda på weekend i Polen 3Peter Hellgren, vd för det snabbväxande IT-konsultbolaget Consid, ställer sig kritisk till beslutet som går emot företagets arbete för att få fler att utbilda sig inom IT för Sveriges framtid – och erbjuder samtidigt Nordea-anställda som väljer att börja jobba för Consid en weekendresa som start på sin anställning. Till Polen.

Igår rapporterade Dagens Industri att Nordea lägger ner tre av sina svenska it-avdelningar, säger upp 6000 personer – och flyttar IT-jobben till Polen. IT-bolaget Consids vd, Peter Hellgren, bemöter nu beslutet med förvåning.

– Jag är förvånad över Nordeas beslut. Vi som verkar i denna bransch vet hur stor utmaningen är för oss framåt, då det är en sådan stor kompetensbrist inom detta område. Här anser vi att det är mycket viktigt att här vara föredömen i att satsa på IT-verksamheter i Sverige, för att stödja den framtida utvecklingen inom området. Att Nordea väljer att flytta sin verksamhet till ett annat land sänder mycket märkliga signaler till de som vi försöker få att utbilda sig inom IT – något som är fullkomligt nödvändigt för framtidens Sverige.

I samma veva vill Hellgren erbjuda de Nordea-anställda på de berörda IT-avdelningarna i Sundsvall, Göteborg och Malmö, som inom kort står utan jobb, anställning på Consids kontor på orterna. Samtidigt vill han bjuda dem på en weekend – i Polen.

– Vi letar ständigt efter duktiga utvecklare och kan inte motstå frestelsen att sträcka ut en hand till de många Nordea-anställda som snart står utan jobb. Som anställningsbonus passar vi på att ge dem en weekend till Polen. Ja, så att de kan inleda sin Consid-resa på ett trevligt sätt – och hälsa på sina gamla Nordea-kollegor.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>