IT-bolaget Consid utsett till Superföretag – igen!
Hem Nyheter IT-bolaget Consid utsett till Superföretag – igen!

IT-bolaget Consid utsett till Superföretag – igen!

Publicerat av: Redaktionen

Det snabbväxande IT-konsultbolaget Consid har för fjärde året i rad utsetts till Superföretag. Superföretagen är ett samarbete mellan PAR och Veckans Affärer, där PAR:s analytiker har tagit fram modellen för att identifiera svenska Superföretag.

Det är bara en tiondels promille av svenska företag som lever upp till de högt ställda kraven för att få utmärkelsen. En sak är säker – det är inte lätt att bli ett av de lyckliga företagen på listan.

Urvalet och rangordningen för att bli ett Superföretag baseras på de svenska aktiebolagens ekonomiska prestationer under de senaste fyra åren. I år är det endast 580 företag som kvalar in på Veckans Affärers lista över svenska Superföretag. För att komma med i rankingen krävs att bolaget fyra

IT-bolaget Consid utsett till Superföretag – igen! 2

år i rad ska ha levererat på topp när det gäller tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, finansiering och kapitalstruktur.

– Att ligga kvar på listan år efter år känns nästan overkligt. Det är som en mångkampstävling i företagande där deltagarna i svenskt näringsliv efter fyra års intensiva förberedelser måste toppa formen i sex grenar samtidigt, något som vi nu har lyckats med i fyra år i rad, säger Peter Hellgren VD på Consid.

Consid har under de senaste fyra åren ökat sin omsättning med mer än 100% och mer än fördubblat antalet anställda. Detta är två av de parametrar som ligger till grund för att de nu ett färde år blir utsedda till Superföretag. Av de 580 företag på listan är det endast 8% som hittills klarat av Consids bedrift.

PAR gjorde en undersökning bland alla Superföretag som visade att de företag som såväl vårdar befintliga kunder som letar nya har störst chans att stanna kvar på listan flera år i rad. Ofta rör det sig om entreprenörsföretag där det finns en tydlig affärsidé och produkt. Ofta bygger företagen på grundläggande idéer som sticker ut från konkurrenterna.

– Det är Superföretagen som utgör ryggraden i svenskt näringsliv. Superprestationen handlar om tillväxt i kombination med lönsamhet, effektivitet och goda finanser, men endast detta räcker inte hela vägen. Man måste även kunna skapa och bibehålla en god företagskultur för att möjliggöra en sund tillväxt varje år, säger Peter Hellgren, vd för Consid.

Endast tio företag från Jönköping, där Consid har sitt huvudkontor, hamnade på listan över 2016 års Superföretag.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>