BNP Paribas adderar ytterligare ett topp namn till sin Investment Banking
Hem Nyheter BNP Paribas adderade ytterligare ett topp namn till sin Investment Banking

BNP Paribas adderade ytterligare ett topp namn till sin Investment Banking

Publicerat av: Redaktionen

Ari Mäkelä utses till Vice Chairman Investment Banking & Industrials i Norden på BNP Paribas.

Ari, som kommer från en position som Co-Head of Nordic Investment Banking på Citigroup, kommer att ha ett specifikt fokus på Finland och europeiska industrials.

“Utöver Aris ställning på den Nordiska marknaden har vår affär i Norden vuxit starkt de senaste åren, säger Eirik Winter, VD för BNP Paribas Group i Norden.

Ari Mäkelä är välkänd inom Investment Banking i Norden och har en rad betydande transaktioner bakom sig inom flera olika sektorer. Han började sin karriär på McKinsey och har arbetat för flera ledande investment banker sedan dess. Han har arbetat med Investment Banking i Norden med fokus på Finland i över 20 år.

BNP Paribas adderar ytterligare ett topp namn till sin Investment Banking

Ari Mäkelä

Ari Mäkelä kommenterar –
“BNP Paribas position som en global europeisk bank är mer relevant än någonsin. Kunder letar i allt högre utsträckning efter en långsiktig bank med djup kunskap om de lokala marknaderna, global närvaro och ett heltäckande tjänsteutbud. Jag är imponerad över BNP Paribas momentum och ser fram emot att bli en del av teamet med så höga tillväxtambitioner”

Eirik Winter, VD för BNP Paribas Group i Norden, kommenterar-

”Utöver Aris ställning på den Finska marknaden, har vi haft en stark tillväxt i Norden under de senaste åren.

De har varit en utmanande start på året för många företag på grund av de geopolitiska läget, problematik i supply-kedjor och inflationen. Samtidigt är dessa utmaningar, tillsammans med fortsatt teknik utveckling och omställningen till net-zero, något som driver på utvecklingen av affärsmodeller. Vi är glada att Ari blir en del av BNP Paribas för att stärka vårt team ytterligare, och ge råd till våra kunder på deras resa framåt.”

Ari börjar på BNP Paribas i september och kommer att vara baserad i Stockholm och Helsingfors.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>