Blue Prism lanserar Desktop-automation utan att tumma på säkerheten
Hem TeknikProduktnyhet Blue Prism lanserar den nya Desktop-automation utan att tumma på säkerheten

Blue Prism lanserar den nya Desktop-automation utan att tumma på säkerheten

Publicerat av: Redaktionen

Nu släpper SS&C Blue Prism den nya produkten Blue Prism Desktop som öppnar upp för företag att säkert automatisera även vid en medarbetares egen dator.

Arbetsuppgifter och processer som tidigare behövde genomföras av medarbetaren själv kan nu automatiseras i flera steg tack vare den nya produkten.

Färre mänskliga moment och en central visibilitet innebär en ökad säkerhet i processen och möjliggör en ökad produktivitet.

Blue Prism lanserar Desktop-automation utan att tumma på säkerheten– Företag och organisationer behöver pålitliga automationslösningar för att på ett säkert och effektivt sätt kunna hantera arbetsuppgifter över hela verksamheten. Fram tills nu har processer med till exempel inloggning eller användarspecifika program inte varit möjliga att automatisera utan att också acceptera säkerhetsrisker.

Den risken har vi nu minimerat med Blue Prism Desktop, säger Roland Adolfsson, Nordenchef på SS&C Blue Prism.

Med Blue Prism Desktop går processerna via verksamhetens centrala IT-avdelning som produktionssätter automationerna och har full insyn och översikt över automationerna som är aktiva i organisationen.

Därefter kan den enskilda medarbetaren vid sin dator välja att exekvera en process ur ett digitalt bibliotek, som körs med användarens egen inloggning i olika system. Detta öppnar upp för att automatisera många processer inom till exempel sjukvården och offentlig förvaltning, som tidigare inte har gått att automatisera.

– Tack vare att automationen körs direkt på användarens dator kan även mindre arbetsuppgifter automatiseras, utan att användaren behöver kunskap inom kodning. På så sätt tillgängliggör vi automationen för fler personer i organisationer och för fler processer som kommer göra stor skillnad i människors vardag, säger Roland Adolfsson.

För att säkerställa att Blue Prism Desktop håller en hög säkerhetsstandard och följer rådande lagar och regler på respektive marknad samarbetar SS&C Blue Prism med ledande IT-säkerhetsföretag världen över. Bland säkerhetsfunktionerna i produkten finns en strikt behörighetskontroll, att förändringar i processer kräver godkännande på flera nivåer och en intelligent automationsprogramvara som tydligt registrerar händelser för att säkerställa komplett transparens.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>