Hem Teknik Blockchain-bolag fick fem gånger mer kapital från ICO:s än från riskkapital

Blockchain-bolag fick fem gånger mer kapital från ICO:s än från riskkapital

Publicerat av: Redaktionen

GP Bullhounds senaste rapport visar att blockchain-marknaden ökar kraftigt – och att det är ICO:s som driver marknaden.

Blockchain-bolag fick fem gånger mer kapital från ICO:s än från riskkapital 3 Under 2017 restes över 4 miljarder dollar till blockchain-bolag via Initial coin offerings (ICOs), vilket är fem gånger mer än vad som restes genom traditionellt riskkapital och 47 gånger mer än de 85 miljoner dollar som kom från ICO:s 2016.

Ökningen av antal ICO:s som skett de senaste tolv månaderna betyder att 73 procent av de 5,6 miljarder dollar som investerats i blockchain-bolag mellan 2015 och 2017 finansierades via ICO:s.

Rapporten från GP Bullhound, Token Frenzy: the fuel of blockchain, drar slutsatsen att kryptovaluta-marknaden kommer växa kraftigt framöver och spår att det sammanlagda marknadsvärdet av alla kryptovalutor kan växa till över 1 biljon dollar det kommande året.

”Det senaste året har vi kunnat följa en markant ökning av intresset för blockchain-teknik. På GP Bullhound tror vi att den underliggande tekniken som gett kraft till den här utvecklingen har potential att omdefiniera nästan alla aspekter av vår vardag, omforma hur affärer bedrivs globalt och till och med förändra nationella politiska system, kommenterar Sebastian Markowsky, Director GP Bullhound.

De flesta stora investerarna i blockchain-teknik återfinns i USA och består oftast av traditionella riskkapitalbolag med inriktning på teknikinvesteringar som nu skiftat fokus mot blockchain.

Den europeiska blockchain-marknaden har stark medvind för närvarande, där investeringarna kommer från framförallt amerikanska investerare. I Europa är det är det framförallt Berlin och Zug (Schweiz) som driver utvecklingen. Asien uppvisar också stark tillväxt.

Rapporten innefattar:

  • Översikt över hur riskkapitalmarknaden investerat i blockchain
  • En nedbrytning av ICO-finansiering per bransch
  • Statistik över värdeutvecklingen för ledande kryprovalutor
  • Översikt och analys av de huvudsakliga utmaningarna som behöver lösas inför utbredd användning
  • En blick in i framtiden för ICO-finansiering och kryptovalutor
  • Om rapporten Den fullständiga rapporten, Token Frenzy: the fuel of blockchain, kan hämtas här

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>