Hem Nyheter BizMakers inkubator fortsatt rankad som nationellt excellent, beviljas 7,2 miljoner kronor av Vinnova

BizMakers inkubator fortsatt rankad som nationellt excellent, beviljas 7,2 miljoner kronor av Vinnova

Publicerat av: Redaktionen

Nu ökar möjligheterna för Västernorrlands startups att skala upp och nå ut med sina tjänster och produkter på större marknader.

BizMakers inkubator fortsatt rankad som nationellt excellent, beviljas 7,2 miljoner kronor av Vinnova 2

Regina Duymaz ansvarar för BizMakers inkubatorverksamhet, och gläds åt beskedet från Sveriges innovationsmyndighet Vinnova

Detta sedan Sveriges innovationsmyndighet, Vinnova, idag meddelat att BizMaker har en fortsatt plats i det nationella programmet för excellenta inkubatorer. BizMaker tredubblar även sin nationella finansiering och erhåller nu totalt 7,2 miljoner kronor fram till 2022 för att stötta verksamhetens antagna bolag.

– Jag är så stolt över att vår inkubator är fortsatt rankad som en av Sveriges främsta. Den utökade finansieringen innebär även att vi på ett ännu bättre sätt kan arbeta för att stärka Västernorrland som startupregion, både i ett nationellt och internationellt perspektiv, säger Matts Nyman, vd på BizMaker.

BizMaker har sedan 2018 haft en plats i det nationella inkubatorprogrammet och erhållit finansiering från Vinnova om en miljon kronor per år.

Det nya beslutet innebär att finansieringen för 2021 – 2022 nu utökas till tre miljoner kronor per år, samt att ytterligare 1,2 miljoner kronor beviljas från augusti 2020 för att stötta verksamhetens innovativa startups. Under 2023 – 2024 behålls bedömningen som excellent inkubator, och ett nytt finansieringsbeslut för dessa år tas hösten 2022.

– Vi har arbetat hårt för att vässa våra processer, metoder och kriterier. Att Vinnova nu bedömer oss som fortsatt excellenta, och även tredubblar finansieringen de kommande åren för att utveckla våra växande bolag är en riktig kvalitetsstämpel – och ett bevis på att vi gör viktig skillnad, säger Regina Duymaz, inkubatorchef på BizMaker.

Vinnova har under våren utvärderat att BizMaker arbetar strukturerat och kvalitativt, har en hög kompetens i teamet samt innehar en relevant portfölj av innovativa och hållbara bolag. Excellensutmärkelsen är en kvalitetsstämpel för det arbete som görs samt innebär även finansiering för utveckling av selektionsprocesser i form av inflöde och urval till inkubatorn samt medel som går direkt till utvalda företag i behov av att undersöka marknaden, utveckla sin innovation och växla upp sina affärer internationellt.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>