BIMobject Cloud passerar 1 miljon användare och befäster position som världsledande marknadsplats

I söndags passerade BIMobject Cloud 1 000 000 registrerade användare.

BIMobject Cloud passerar 1 miljon användare och befäster position som världsledande marknadsplats 1Målet var att passera milstolpen runt årsskiftet men tillströmningen av användare har ökat takten. Den stora användarbasen ökar intresset från olika produkttillverkare samtidigt som den befäster bolagets position som den världsledande plattformen för BIM-objekt.

Tillströmningen av arkitekter, ingenjörer, designers och andra professionella användare från världens alla hörn fortsätter. De attraheras av tillgängligheten till högkvalitativa BIM-objekt, det vill säga digitala kopior av bygg- och inredningsprodukter som exempelvis dörrar, fönster och badrumsinredningar. Dessa objekt kan sedan enkelt användas direkt i 3D-, CAD- eller BIM-program för att bygga modeller och visualisera dem i exempelvis VR (Virtual Reality) och AR (Augmented Reality). Plattformen fortsätter även att växa i omfång och innehåller omkring 55 000 produktfamiljer från nära 1300 varumärken.

”En miljon användare vid slutet av året var en ambitiöst satt milstolpe och 2018 har hittills varit ett fantastiskt år. Vi har knutit avtal med viktiga samarbetspartners, fått nya ägare som tillfört både kapital och värdefull kompetens, samt inte minst fortsatt att skala upp digitaliseringen av bygg- och inredningsbranschen i snabb takt. Med en miljon användare världen över närmar vi oss snabbt en kritisk massa och genombrott för våra lösningar. Något som jag vet kommer leda till betydande globala effektivitets- och miljövinster”, säger Stefan Larsson, VD och grundare av BIMobject.