Betala med SEQR i kortterminaler som stödjer kontaktlösa betalningar
Hem NyheterE-handel Betala med SEQR i kortterminaler som stödjer kontaktlösa betalningar

Betala med SEQR i kortterminaler som stödjer kontaktlösa betalningar

Publicerat av: Redaktionen

Betalning via NFC (near field communication) kan från och med första kvartalet 2016 automatiskt göras i Nasdaq Stockholm-noterade Seamless mobila betallösning SEQR. Det spelar därmed ingen roll om handlare tecknat avtal för att stödja SEQR så länge butiken har en kortterminal som stödjer NFC. Antalet kortterminaler som stödjer NFC tekniken bedöms globalt uppgå till 24 miljoner stycken vid årets slut. 

Konsumenter har hittills kunnat använda sin telefon för att betala med SEQR i butiker som anslutit sin seqr-flow-bpost-eng-concrete-720x445kassalösning till SEQR i de länder där SEQR är etablerat.

– Vi är idag världsledande i antal avtal med handlare och kedjor, men det har funnits en viss tröghet för hur snabbt vi kan ansluta ännu fler handlare. Vår nya NFC-lösning eliminerar den flaskhalsen och ger, vid lansering, SEQR-användare möjligheten att omedelbart handla på miljontals butiker och inköpsställen världen över, även i de länder där man idag inte kan ladda ner SEQR, säger Peter Fredell, vd för Seamless och fortsätter:

– Handlare kommer fortfarande att ha möjligheten att skriva  avtal med SEQR och därigenom kunna sänka sina transaktionsavgifter väsentligt och samtidigt dra nytta av funktioner som ökar både försäljningen och lojaliteten hos sina kunder.

Den som har SEQR behöver inte göra någon ytterligare nedladdning för att betala med NFC. Detta innebär dessutom att alla kortterminaler som accepterar Apple Pay även kommer att acceptera SEQR.

Teknologin bedöms att lanseras i produktion under första kvartalet 2016 och demonstreras för första gången 25 oktober 2015 på Money20/20 i Las Vegas, världens största mässa för betalningar och finansiella tjänster.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>