Behöver du generell juridisk rådgivning kring frågor kopplade till boendet? Då hjälper vi dig!
Hem Fastigheter Behöver du generell juridisk rådgivning kring frågor kopplade till boendet

Behöver du generell juridisk rådgivning kring frågor kopplade till boendet

Publicerat av: Redaktionen

Såväl bostadsrättshavare som bostadsrättsföreningar kan ställas inför en rad olika juridiska frågeställningar som kan vara mer eller mindre komplexa.

Det kan exempelvis röra frågor om ansvarsfördelningen vid en uppstådd vattenskada, funderingar kring andrahandsupplåtelse, föreningsstämmor, störningar i boendet, medlemskap i bostadsrättsföreningen och mycket mer.

Den juridiska avdelningen på HSB Riksförbund har kunskaper och erfarenheter gällande de utmaningar som såväl bostadsrättshavare som bostadsrättsföreningar kan ställas inför. HSBs juridiska rådgivning finns till för HSBs medlemmar, förtroendevalda samt anställda på HSB  och bistår med generell juridisk rådgivning kopplat till boendet. När knepiga situationer uppstår är HSBs juridiska rådgivning därför en värdefull förmån! 

Vilka jobbar i HSBs juridiska rådgivning?

I HSBs juridiska rådgivning arbetar juriststudenter och examinerade jurister. Rådgivarna har ett gemensamt mål att förse HSBs medlemmar, förtroendevalda och anställda på HSB med generell juridisk rådgivning. Rådgivarna har grundläggande kunskaper för att kunna ta emot juridiska frågor kopplade till boendet och får dessutom kontinuerlig utbildning inom de rättsområden som aktualiseras i HSBs juridiska rådgivning. Allt detta för att HSBs medlemmar ska få högklassig rådgivning. Om en rådgivare möts av en fråga som denne inte stött på tidigare kan rådgivaren alltid ta hjälp av fastighetsjuristerna på HSB Riksförbund för vägledning kring hur frågan kan besvaras.

Hur bemöts du som ringer till HSBs juridiska rådgivning?

Behöver du generell juridisk rådgivning kring frågor kopplade till boendet? Då hjälper vi dig!När rådgivarna tar emot samtal bemöts alla medlemmar med respekt och förståelse. Rådgivarna ger generell rådgivning utifrån den information som rådgivarna får via telefon. Det är för allas bästa som rådgivarna inte behandlar frågor på detaljnivå. Om frågan inte kan besvaras på ett generellt plan med hänvisning till gällande lagar, stadgar och praxis rekommenderas medlemmen att anlita ett eget juridiskt ombud för vidare utredning av problemet.

Hur arbetar vi för att utveckla HSBs juridiska rådgivning?

Rådgivarna är måna om att ständigt utvecklas och förbättra sitt arbete gentemot de som ringer till HSBs juridiska rådgivning. Varje år genomförs en enkätundersökning där medlemmar som varit i kontakt med HSBs juridiska rådgivning och samtyckt till att delta i undersökningen får ge feedback avseende exempelvis upplevelsen av tillgänglighet och nöjdhet med medlemsförmånen. Vi tar till oss av åsikter och förbättringsförslag och genomför förändringar vid behov.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>