Bästa förhandlarna i Maj 2019 fick 1,09% hos utmanarbanken

Maj månads bolånebarometer visar att bland Comboloans medlemmar så var det hos Skandiabanken som det var mest fördelaktigt att förhandla under maj månad.

Bästa förhandlarna i Maj 2019 fick 1,09% hos utmanarbanken 1Skandiabanken erbjöd de 20% bästa förhandlarna 1,09%, vilket är 1 räntepunkt högre än föregående månad. På delad andra plats kom SEB och Swedbank med 1,19%. Bland genomsnittsförhandlarna hos Comboloan så var det även där Skandiabanken som var bäst med 1,21%, vilket var 12 räntepunkter högre än motsvarande siffra från april.

Skandiabanken har utmanat storbankerna under lång tid och månad efter månad erbjuder Skandiabanken ett alternativ om man vill pressa ner räntan.

Grafen nedan visar att rörelserna över 6-månader är väldigt små. Möjligtvis kan den höjda nivån för genomsnittsförhandlarna indikera ett trendskifte uppåt, men det är bara en månad och kan inte att betraktas som en trend ännu.

– Skandiabanken fortsätter att visa att man vill konkurrera om nya kunder med pris, säger Fredrik Giers

– Det är intressant att SEB och Swedbank denna månad delar andraplatsen, är det kanske ett tecken på att storbankerna är villiga att pruta för att försvara sina marknadsandelar (?), säger Fredrik Giers

I bolånebarometern går det att utläsa att Comboloans medlemmar har ställt in sig på att boräntorna på 1 års sikt har stigit med 0,40%.

Bolånebarometern visar att bland Comboloans medlemmar så är det rörliga bolån som gäller, 84% valde rörligt.

81% av Comboloans medlemmar fick rabatt genom att förhandla med banken.